• 5

"Jezivo je, predsedniče"! Amerikanci dočekali Noć veštica sa zastrašujućim dugom

Državni dug nadmašuje zastrašujućih 23 biliona dolara, dok se Trump hvali

  • 5

Predsednik SAD Donald Tramp pozdravio je najnoviji izveštaj o tržištu rada i njegov pozitivan efekat na berze, a istovremeno, kritičari su ga napali zbog njegovog neispunjenog obećanja da će ukrotiti trošak američke vlade koji je potisnuo državni dug preko 23 biliona dolara.

Podaci o zaposlenosti pokazali su da je američka ekonomija nadmašila očekivanja i otvorila oko 128.000 radnih mesta u oktobru, što je pokrenulo značajno povećanje na nekoliko tržišnih indeksa.

Uprkos tim dobrim vestima, Tramp je suočen sa talasom negodovanja zbog neispunjenih obećanja iz kampanje kada je obećavao da će smanjiti američki javni dug, koji je premašio prag od 23 biliona dolara upravo za vreme Noći veštica.

Rastući američki dug dostigao je takvu visinu da će ove godine vlada svaki dan upumpavati šokantnih milijardu dolara samo na kamate.

Pitanje je da li će se neko usuditi da za narednu kampanju obeća da će smanjiti taj rekordan nivo.

I društvene mreže su jedva dočekale Trampovo paradoksalno hvalisanje, pa su tako ironično komentarisali njegovo "America first", poredeći sa time da je SAD zaista dužnik broj jedan.

Video: Tramp: Ja sam stabilan genije

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    Zelena novcanica je obican wc papir. Bezvredan, ko moze jos da trguje sa kauboima??????...

  • nikolas

    DUZNI KO GRCI !!! SAD JE ,DUZNI KO AMERI!!!

  • Nes

    Amerikancima treba uvesti sankcije.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke