• 1

I Fijat i Pežo u Kragujevcu. Takva su bar očekivanja

"Treba povećati proizvodnju"

  • 1
Reno Fijat znak Fijat Krajsler / Foto: Shutterstock

- Posle spajanje kompanija "Fijat" i "Pežo" "jasno da kragujevačka fabrika automobila neće biti zatvorena - procenio je Bojan Stojadinović, član odborničke grupe "Šumadijska regija-Pokret slobodnih gradjana".

Stojadinović je na sednici Skupštine Kragujevca kazao da smatra da "Fiatova" fabrika "treba da povećava proizvodnju, da počne proizvodnju novih modela, možda sutra manjih modela 'Pežoa' i 'Sitroena' ".

Međutim, rekao je on, gradska vlast Kragujevca "nema viziju razvoja grada" i "ništa nije urađeno" da se poboljšaju infrastrukturni uslovi za rad tamošnje fabrike "Fiat Krajsler".

- Nismo ništa uradili na elektrifikaciji železnice što smo se kao država obavezali, niti na jednoj, niti na drugog drumskoj obilaznici oko Kragujevca - kazao je on.

- Tim stvarima treba da se bave političke partije na vlasti, da stvaraju infrastrukturne projekte i rasterete saobraćaj u gradu, da obezbede fabrici automobila nesmetan dovoz repromaterijala i odvoz automobila - ocenio je Stojadinović.

(Telegraf Biznis/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    3. novembar 2019 | 07:10

    Kg bamerno uništen .sce se radi u cilju izgradnje Bgd.Susedno mesto Čačak je bolje od Kg zbog razvoja sopstvene male privrede i drumskog saobracaja.Kg je ukleti grad,u njemu sve otezano funkcionise i ljudi su usporeni i utučeni.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>