• 6
 ≫ 

Balkanski kralj toalet-papira u obnovu fabrike keksa "Lasta" ulaže 10 miliona evra

 ≫ 

Prema njegovim rečima, nakon obnove raspisaće se konkurs za radnike, a cilj je “angažovati lokalno stanovništvo koje zna i želi da radi”

  • 6
cookies, med, keksici, kolačići sa medom, mladenci, mladenčići

Foto: pixabay.com

Završen je proces preuzimanja "Laste" te za obnovu i osposobljavanje proizvodnje po standardima koje zahteva Evropska unija planiramo u fabriku da uložimo 20 miliona KM (oko 10 miliona evra), rekao je u Čapljini Petar Ćorluka, vlasnik BiH fabrike higijenskog papira Violeta, koja je kupila čapljinsku fabriku keksa i vafla.

- Svakako mi je najvažnije da Lasta vrati onaj brend koji je imala. U proizvodnju će se uložiti maksimalan trud i sredstva da dobijemo vrhunske proizvode. Pogoni i stanje u kojem je Lasta sada ne zadovoljavaju proizvodnju hrane pa je prvi potez obnova krova, zidova, otvora te podovi, a već su u toku pregovori za obnovu s novim tehnologijama i sistemima”, rekao je Ćorluka, javlja službena stranica Grada Čapljine.

Prema njegovim rečima, nakon obnove raspisaće se konkurs za radnike, a cilj je “angažovati lokalno stanovništvo koje zna i želi da radi”.

- Moram da istaknem potporu i partnerskih kompanija, kao što su Ferrero Rocher i Barilla koje će nam svakako pomoći svojim znanjem i iskustvom. Blizina železničke pruge uveliko olakšava komunikaciju za prikupljanje, odnosno nabavku potrebnih sirovina koje su izvan granice naše države. Verujem da će Čapljina uskoro mirisati po mirisu najboljeg keksa poznatog u široj regiji - istakao je 
Ćorluka.

Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine, pozdravio je potez firme Violeta.

- Svakako je ovo neizmerno važno za Čapljinu i za Lastu, i kao Čapljinac i kao gradonačelnik veselim se će što priča s Lastom pozitivno završiti - rekao je Vidić, dodajući da se seća kada su ga radnici Laste dočekali s vešću da su svi otpušteni.

Proizvodnja u čapljinskom konditoru ugašena je početkom 2017. godine, a radnici, njih oko 150, završili su na birou za zapošljavanje.

Krajem januara te godine hrvatska kompanija Zvečevo iz Požege, većinski vlasnik Laste, saopštila je kako u toj hercegovačkoj fabrici keksa i vafla želi zadržati kontinuitet proizvodnje, opstajanje njihovih brendova i proizvoda, kao i radna mesta.

- Tržišne okolnosti kao što su nelojalna konkurencija, razvoj privatnih marki trgovaca i uvoz proizvoda upitnog kvaliteta, ključni su razlozi nastale situacije, s čime se Lasta, kao poznati proizvođač visokokvalitetnih proizvoda, vrlo teško nosi na tržištu - rekli su iz Zvečeva.

Video: Svet i Evropa su gladni automobilskih guma, a Japanci će ih hraniti iz Srbije

(Telegraf.rs/poslovni.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    6. novembar 2019 | 13:00

    Pamtim njihove ukusne proizvode, narocito sa susenim smokvama.

  • Hulk

    6. novembar 2019 | 16:04

    Kralj toalet papira hoće da pravi keks u transportnom preduzeću Lasta. To mi liči na Sundjer Bob leži u ananasu na dnu mora.

  • febo

    6. novembar 2019 | 18:52

    U bosni (federaciji)toalet papir?valjda flasirana voda

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>