• 0
 ≫ 

Stigla je superjahta kakvu svet nije video

 ≫ 

Opisan kao svemirsko vozilo na vodi, Royal Falcon One je dizajniran u stilu katamaran, s dva paralelna trupa, a elegancija mu zaista prati onu luksuznih sportskih automobila

  • 0
Jahra porše

Printscreen/Youtube/Royal Falcon Fleet

Superjahta iz radionice "poršea" stugla je na tržište i oduševila ljubitelje morskih plovila s "vanzemaljskim izgledom". Upravo to je i bila namera kompanije s bazom u Singapuru, "Royal Falcon Fleet" kada su pristupili "poršeu" sa željom da zajedno naprave nešto novo i impresivno.

Studio F.A. Porše - produženica ikone proozvođača sportskih automobila je pristala i osmislila izgled jahte Royal Falcon One. Iako je bila potrebna skoro decenija da se posao privede kraju, kritičari kažu da je ovu superjahtu "vredelo čekati".

Opisan kao svemirsko vozilo na vodi, Royal Falcon One je dizajniran u stilu katamaran, s dva paralelna trupa, a elegancija mu zaista prati onu luksuznih sportskih automobila.

Fututističko plovilo može da primi do 10 godstiju, a ima dvostruke dizelske motore od 4.600 konjskih snaga i blizance Rolls-Roys KaMeWa, koji mu daju brzinu od procenjenih 35 čvorova i domet od 3.200 kilometara iz minimalnu potrošnju goriva, piše CNN.

Eksterijer treba da predstavlja brzinu i dinamiku na nov i posve drugačiji način. Dva trupa stvaraju potpuno drugačiju plovidbu, a osim toga jahta zaista deluje kao sportski automobil koji se kreće po stazi, objasnili su.

Unutra se nalaze četiri prostrane kabine za goste i velika spavaća soba s vlastitom privatnom palubom, đakuzijem i šankom.

Video: Luksuzna super jahta Yas u Porto Montenegru

(Telegraf Biznis/CNN/Express/hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>