• 0

Junker siguran da novih tarifa na automobile neće biti: "Tramp će samo malo da jadikuje"

Trampova administracija je već uvela tarife koje pogađaju industriju čelika, aluminijuma i poljoprivrednih proizvoda u EU, a sledeće nedelje bi trebalo da odluči da li će uvesti carine i na veliki evropski izvoz automobila

  • 0

Odlazeći predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker tvrdi da američki predsednik Donald Tramp neće uvesti nove tarife na uvoz evropskih automobila.

- Tramp će malo da jadikuje, ali neće uvesti nikakve automobilske tarife - rekao je Junker za današnji broj nemačkog dnevnog lista Zidojče cajtung, prenosi agencija AP.

Ne ulazeći u detalje, on je ponovio u izjavi za nemački list: "(Tramp) neće to učiniti. Razgovarate sa potpuno informisanom osobom".

Trampova administracija je već uvela tarife koje pogađaju industriju čelika, aluminijuma i poljoprivrednih proizvoda u EU, a sledeće nedelje bi trebalo da odluči da li će uvesti carine i na veliki evropski izvoz automobila.

Prethodne tarife su već izazvale pokretanje uzvratnih mera 28-članog trgovinskog bloka, a carine na automobile bi mogle značajno da eskaliraju postojeće tenzije.

EU i Vašington pokušavaju da zaključe trgovinski sporazum do polovine novembra kako bi ublažili situaciju.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>