• 2
 ≫ 

Milijarderi se žale da su diskriminisani u medijima

 ≫ 

- Ne kažem da bi milijarderi trebalo da budu heroji - kaže Džozef Stedler, direktor ogranka UBS-a, najvećeg svetskog menadžera privatnog bogatstva

  • 2
Milioner

Foto: Profimedia

Jedan bankar se požalio kako su bogati "žrtve" predrasuda u medijima. UBS, švajcarska multinacionalna investiciona banka pohitala je u odbranu milijardera, navodeći da korporativni lideri dobijaju nefer kritiku u medijima. 

Švajcarska banka predstavila je izveštaj u petak u kom se pokazuje da navedene kompanije koje vode milijarderi bolje prolaze na berzi nego preduzeća koja vode manje bogati šefovi.

- Ne kažem da bi milijarderi trebalo da budu heroji - kaže Džozef Stedler, direktor jednog ogranka UBS-a, najvećeg svetskog menadžera privatnog bogatstva. - Ali im bar treba odati priznanje - smatra Stedler.

Zarađuju previše novca preko leđa siromašnih?

 

Govoreći za Financial Times, Stedler je rekao da u medijima ima predrasuda u izveštavanju o milijarderima.

- Debatuje se da li su oni previše pohlepni, da zarađuju previše novca preko leđa siromašnih ljudi. Svi izveštaji u medijima mi govore da sadrže samo jednu stranu i to je šteta. Danas postoji prirodna tendencija da se bude kritičan kada je u pitanju akumuliranje bogatstva. Ponekad se javlja i strah da dolazi do stvaranja neke nove aristokratije.

Stručnjaci se slažu da, dok bogataši rade na svom bogaćenju, to ima pozitivne efekte i na društvo u celini, jer se otvaraju nova radna mesta, stvara se prilika da se i drugi domognu svog dela "kolača", a od plaćanja poreza benefite ima država.

Video: Milijarder sa Forbsove liste u poseti Telegrafu

(Telegraf.rs / Izvor: ft.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nes

    10. novembar 2019 | 17:29

    Cim je milijarder tu raspodela nije kako bi trebala da bude. Radnici sigurno nisu adekvatno placeni , porez prema drzavi nije u koraku sa profitom vlasnika. Vlasnik treba da zaradio a ne da on I'ma zaradu a oko njega Oni Koji rade da rade za minimalac.

  • Перагеније

    10. novembar 2019 | 23:13

    Сад, после милијардера, и масовне убице треба да постану национална мањина, па и да они закажу своје параде...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>