• 1

Bajatović: Čak i da Ukrajinci zavrnu slavinu, mi ćemo imati gas, a cena će biti stabilna

Bajatović je najavio i širenje gasovodne mreže prema Valjevu, Leskovcu, Vranju, Gadžinom Hanu.

  • 1

Snabdevanje gasom neće biti ugroženo, bez obzira na potencijalne probleme, a cena gasa će biti stabilna i neće se menjati u ovoj grejnoj sezoni, izjavio je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović prilikom potpisivanja ugovora o gasifikaciji Kraljeva, Kragujevca i Zrenjanina.

Kako se navodi u saopštenju Srbijagasa Bajatović je rekao da su preduzeo sve mere u vezi sa sigurnim snabdevanjem gasom čak i u slučaju da dođe do problema sa njegovom isporukom preko teritorije Ukrajine.

Srbijagas je u saradnji sa Vladom Srbije preduzeo sve mere da obezbedi dodatne količine gasa, pre svega iz Baumgartena, tako da će Podzemno skladište u Banatskom Dvoru do kraja ove godine, umesto sa 450 miliona kubika, biti napunjeno sa dodatnih 100 miliona tj. sa ukupno 550 miliona kubika, naveo je Bajatović.

Za potrošače je dobro, dodao je, što se privodi kraju izgradnja magistralnog gasovoda od bugarske do mađarske granice, i što su počeli radovi na proširenju skladišta u Banatskom Dvoru, a gradiće se još jedno skladište u Itebeju.

Iduće godine Srbija će započeti i nove interkonekcije pre svega izgradnju gasovoda Niš-Dimitrovgrad-Sofija kao i pripremu dokumentacije i planova za gasovod Beograd - Banjaluka i za realizaciju interkonekcije prema Rumuniji.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>