• 28

Infostan opet oprašta neplatišama - otpisuje i kamatu i 15 odsto duga

Javno komunalno preduzeće Infostan počelo je da pruža mogućnost neredovnim platišama da neizmirene obaveze otplate na rate, a reprogram se odnosi i na pojedince koji su utuženi kod sudova i javnih izvršitelja

  • 28

JKP Infostan ponudilo je reprogram dugova neredovnim platišama po kojem ih oslobađaju svih kamata i opraštaju 15 odsto duga.

Korisnici komunalnih usluga u periodu od 1. novembra do 31. decembra 2019. godine mogu po veoma povoljnim uslovima da zaključe reprogram duga za neizmirene komunalne usluge, piše na sajtu tog preduzeća.

Svim korisnicima koji reprogramiraju dug otpisuje se celokupna kamata u slučaju ispunjenja ugovornih odredbi, pri čemu mogu da odaberu željeni model otplate preostalog duga, i to: plaćanjem duga u celosti otpisuje se 15% preostalog duga, za plaćanje duga na 3 mesečne rate otpisuje se 12% preostalog duga, za 6 rata otpisuje se 10% preostalog duga, dok se za 12 rata otpisuje 5% preostalog duga. Tokom primene i poštovanja uslova reprograma obračun kamate miruje, a potpisnici su u obavezi da plaćaju tekuće obaveze pored rate za reprogramirani dug.

Prema odluci Gradskog veća, reprogram duga za građane omogućen je svima koji su utuženi kod nadležnih sudova i javnih izvršitelja, za koje su donete presude i rešenja o izvršenju, kao i za postupke koji su u toku pred sudovima.

Takođe važi i za korisnike koji duguju duže od tri meseca, a za koje nije pokrenut postupak prinudne naplate, kao i za dužnike koji su u prethodnim godinama sklapali reprogram ali ga nisu poštovali.

Svim korisnicima koji reprogramiraju dug otpisuje se colokupna kamata u slučaju ispunjenja ugovornih obaveza, pri čemu mogu da odaberu da li će preostali dug platiti odmah, na 3,6 ili 12 mesečnih rata.

Ukoliko sve isplate odmah dobiće otpis 15 odsto celokupnog duga, ako plate u 3 rate dobiće otpis 12 odsto, za 6 rata oprostiće im se 10 odsto duga, dok će otpis 5 odsto duga dobiti ukoliko isti budu plaćali u 12 mesečnih rata.

Redovne platiše, s druge strane, mogu samo da se nadaju popustu od 7 odsto, ako plaćaju kao i do sada svoje usluge svakog meseca, na vreme.

Video: Ako struja udari na novčanike, ovo su trikovi kako da to izbegnete

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • notorious

    A mi što nismo iz Beograda moramo da plaćamo sve?

  • Vera

    Zanima me kakve povlastice imaju redovne platiše? Osim onih 5%za plaćanje do 15 u mesecu. Mislim da nije u redu biti revnosan.

  • Marina

    Ljudi nemojte da se zanosite,nista oni ne prastaju,redovne platise nista nisu izgubile.Glavnica od 56000 je otisla sa svim tuzbama i kamatama na 210000,oni otpisuju samo deo glavnice i ispada da na rate mora da se uplati 156000,Jos jedna dobro osmisljena matematicka prevara,jer je infostan tuzio na svaka 3 meseca.Razlozi ne placanja su razliciti.Drzava je itekako naplatila dug i to trostruko vise.Ne osudjujte jer ne znate zbog cega i kako neko nije placao redovno.Mislim da i ovaj reprogram ce tesko ko uspeti da plati,a oni samo zastrasuju narod.Placajte redovno i budite srecni jer ste to uspeli,neplatise su itekako kaznjene.Nista u ovoj zemlji se ne prasta,trebalo bi da se zapitate kako je moguce da se placa porez na imovinu godinama a kuce i stanovi nisu uknjizeni niti legalizovani.Koju formulu koriste da izracunaju porez i vtednost takvog objekta.Ovde nista nije vazno'SAMO DAJ PARE

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke