• 1
 ≫ 

Požurite: Danas ističe rok za plaćanje poreza, kazne paprene

 ≫ 

Porez se plaća na osnovu rešenja koje su obveznicima izdali organi jedinica lokalne samouprave - gradova i opština

  • 1
porez

Foto: Pixabay

Danas ističe rok za uplatu četvrte rate godisnjeg poreza na imovinu koji se plaća na osnovu rešenja za 2019. godinu.

Prema Zakonu o porezima na imovinu, ovaj porez plaća se na nepokretnosti i to na pravo svojine na zemljištu površine preko 10 ari, pravo zakupa, odnosno korišćenja, stana ili kuće za stanovanje, konstituisano u korist fizičkog lica, kao i pravo korišćenja građevinskog zemljišta površine preko 10 ari u skladu sa zakonom kojim se uređuje pravni režim građevinskog zemljišta.

Osnov za naplatu poreza na imovinu je i pravo korišćenja nepokretnosti u javnoj svojini od strane imaoca ovog prava, korišćeenje nepokretnosti u javnoj svojini od strane korisnika nepokretnosti, u skladu sa zakonom kojim se uređuje javna svojina.

Poreski obveznici su i imaoci državine nepokretnosti na kojoj imalac prava svojine nije poznat ili nije određen, odnosno oni koji imaju državinu na javnoj nepokretnosti bez pravnog osnova, kao i lica koji ostvaruju pravo državine i korišćenje nepokretnosti po osnovu ugovora o finansijskom lizingu.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nadja

    16. novembar 2019 | 19:41

    Kakav porez ?oni iako die platio porez za celu godinu.ipak traze ponovo porez.to se Samo kod nas U Srbiji desava.tako isto sa elektricnom energijom.strasno da covek nepoveruje i pored uplatnice .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>