• 4
 ≫ 

Korak ka prvom auto-putu kroz Banat: Spajaće Beograd, Zrenjanina i Novi Sad

 ≫ 

Doneta je odluka o obrazovanju Radne grupe

  • 4
Kamioni, auto put

Foto: Shutterstock

Vlada Srbije donela je odluku o obrazovanju Radne grupe za izgradnju auto-puta Beograd-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad, koju treba da realizuje kineska Šandong Hajspid Grupa (Shandong Hi-Speed Group).

Zadatak Radne grupe je saradnja sa Šandongom radi realizacije projekta, a "posebno radi definisanja prihvatljivog oblika finansiranja u cilju izgradnje tog autoputa", navodi se u odluci Vlade.

Na čelu radne grupe je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, a među članovima su v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak, direktor Instituta za puteve Nenad Tomić i predstavnici Ministarstva građevinarstva, finansija i privrede.

Šandong je državna kineska kompanija koja je u Srbiji već radila na izgradnji autoputa "Miloš Veliki", što je finansirano kreditom iz Kine.

Prema ranijim najavama, autoput od Beograda do Zrenjanina trebalo bi da počne da se gradi 2020. godine, a njegova vrednost je između 300 i 350 miliona evra. Radovi bi trebalo da traju tri godine.

Kako je Insajder objavio u maju ove godine, zemljište koje je bilo planirano za izgradnju autoputa Beograd-Zrenjanin država je prodala Al Dahri prilikom prodaje PKB-a, iako su predstavnici vlasti tvrdili da država neće morati da po uvećanoj ceni otkupljuje zemljište koje je nedavno prodala.

Video: Ovako izgleda tunel kod Bancareva, pogled iz drona daje najbolju sliku

(Telegraf Biznis/Nova ekonomija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>