• 20

Folksvagenove igre bez prestanka: Hrvati upravo počinju pregovore za fabriku kojoj smo se mi nadali

Vlada je dobila i obradila sve zahteve menadžmenta Folksvagena i pronašla tri potencijalne lokacije za fabriku

  • 20

Hrvatska vlada otvara danas razgovore s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o dolasku Folksvagena (VW) u Hrvatsku, najavio je ministar privrede Darko Horvat na konferenciji "Industrija 4.0 - prilika i/ili izazov" u Varaždinu, izveštava Poslovni dnevnik.

Iako je pre tri nedelje šef proizvodnje VW-a Andreas Tostman rekao za Rojters da ne traže alternativnu lokaciju turskom Izmiru za izgradnju svoje nove fabrike u vrednosti milijardu i po evra, Horvat tvrdi da je vlada pripremila ponudu nemačkom investitoru i da je odlučna u tome da se ta investicija realizuje u Hrvatskoj, navodi list.

Prema njegovim rečima, Vlada je dobila i obradila sve zahteve menadžmenta Folksvagena i pronašla tri potencijalne lokacije za fabriku.

Horvat je dodao da utvrđene tri lokacije - Varaždin, Ivanić-Grad i Dugo Selo - raspolažu sa "spremnih milion kvadrata zemljišta i svim drugim uslovima" i da je "traženo 40 parametara da se ta investicija ostvari".

Video: Vučić o dolasku Folksvagena: Bio bi to najveći uspeh

(Telegraf Biznis/Poslovni dnevnik/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    Mi već imamo Fiat koji se udružuje sa Pežoom i postaje jedna od najveći auto grupa na svetu. Nema potrebe da se otimamo za VW, koji sudeći po dizajnu novog Golfa, ali i sve lošije poslovne filozofije, neće dugo ostati tako poželjan.

  • Vuk

    Šta će nam VW pored tolike Kineske auto imperije, u kojoj je sav potencijal! Samo, nismo ga još svesni.

  • Jovo

    Bice ludi ako dodu na Balkan. Pa devedesetih smo im povetkom rata pokrali celu fabriku automobila pored Sarajeva. Patriote su odvesle automobile I masine.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke