• 2
 ≫ 

Naše gomilanje zlata opet važna vest u svetskim medijima: Srbija mora da nastavi da kupuje

 ≫ 

Kupovina zlata opet u fokusu medija

  • 2
zlato

Foto: Pixabay

Srbija mora da nastavi da kupuje zlato da bi se pripremila za krizu, savetuje predsednik Aleksandar Vučić centralnu banku, a prenosi danas i Raša tudej kao jednu od najvažnijih ekonomskih vesti.

Guverner Narodne banke Srbije dobio je instrukcije od predsednika Vučića da nastavi sa jačanjem zlatnih rezervi u cilju stvaranja ekonomske sigurnosti za ovu zemlju, piše RT.

Portal navodi da njegov savet dolazi pošto je zemlja prošlog meseca dodala devet tona dragocenog metala, o čemu su takođe pisali, kako bi povećala zalihe plemenitog metala na više od 30 tona. Udeo zlata Srbije sada čini deset procenata ukupnih rezervi zemlje.

Otkup zlata u Srbiji sledi praksu centralnih banaka širom sveta, uključujući najbolje kupce Rusiju, Kinu i Tursku.

Globalne kupovine plemenitog metala iznosile su 547,5 tona u trećem kvartalu 2019.  Analitičari kažu da će se verovatno taj trend nastaviti u narednim godinama zbog pojačanih globalnih tenzija, valutnih ratova i kursa dedolarizacije.

Video: Hrvatska nema ni grama a Srbija je krcata metalom zbog koga se i dalje vode bitke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    20. novembar 2019 | 14:24

    Zbog čega treba voditi bitke sa ustašama?... Srbija ima zlata na na istoku zemlje skoro na svakom koraku, pa stim, treba samo to iskoristiti, jer u jednu tonu "jalovine", ima 9g. zlata, a to je pravo bogastvo. Francuzi su za vreme " velikog vođe", (tita) koristili 17g. Borski rudnik, baš koliko su i mašine trajale, koje Francuska uvezla, à zatim haos. Mašine su propale, zlato odnešeno a Srbiji mrvice. To je bio "veliki vođa" koji je voleo sve, a specijalno Srbiju!!!

  • sikiriki

    20. novembar 2019 | 17:51

    Kina, Rusija, Turska, Srbija😂😂😂😂😂komentar suvišan.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>