• 13

Pripremaju se važni projekti: "Za podršku mladima u Srbiji izdvojeno 500 miliona evra"

- To je veliki novac, podrška bez presedana u novijoj istoriji - istakao je predsednik Srbije

  • 13

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da je za podršku mladima izdvojeno 500 miliona evra i da se pripremaju veoma važni projekti kako bi se mladima ponudila perspektiva za ostanak u Srbiji.

- Da mogu da računaju na dobijanje jeftinih stanova, pod povoljnim uslovima, za sebe, svoje bračne partnere, svoju decu. Da omogućimo posao za najveći broj mladih ljudi, koji će iz godine u godinu biti sve plaćeniji - rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu, gde je sa predsednicima Severne Mekedonije i Slovenije učestvovao na Regionalnom forumu mladih lidera.

On je rekao da je jasno da mladi odlaze iz zemlje pre svega zbog atmosfere u društvu, ali ih je istovremeno zamolio da shvate da bez njih zemlja ne može da ide napred i da samo uz njihovu pomoć Srbija može da se takmiči da drugim delovima Evrope i sveta.

U tom smislu, istakao da će 500 miliona evra biti izdvojeno za mlade i podršku mladima u okviru novog investicionog plana.

- To je veliki novac, podrška bez presedana u novijoj istoriji - istakao je predsednik Srbije.

aleksandar vucic

Aleksandar Vučić - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Posebno je ukazao da je važna politička participacija mladih, te izrazio uverenje da njihovo razumevanje i zrelo sagledavaje, i kroz politički bunt i kroz sagledavanje budućnosti, može da doprinese boljim rezultatima Srbije u budućnosti.

Vučić je primetio da mladi ne idu iz Srbije "trbuhom za kruhom", već za boljom atmosferom.

- Ljudi danas odlaze više zbog atmosfere, a ne zato što nemaju šta da jedu i zato što nisu sigurni kakva će biti budućnost u regionu. Zato su od ključnog značaja sve regionalne inicijative, jer ne možemo da živimo sami, u zatvorenom društvu - rekao je Vučić.

U tom smislu, istakao je značaj tzv. "malog Šengena", koji je, kaže, od izuzetnog značaja za region, iako će, primećuje, biti mnogo protivnika.

- Uzmimo sudbinu u svoje ruke, da budemo odgovorni, ozbiljni i da gledamo na budućnost na drugačiji način - rekao je Vučić.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sar

    Moram priznati da u poslednje vreme jedva cekam da gledam tv i slusam vesti,slusam politicare kao da zivimo u svajcarskoj!!!

  • dragan

    Sve je bolje van kad se ode

  • Pakistanac

    Ne vredi.Odose.....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke