• 13

Pripremaju se važni projekti: "Za podršku mladima u Srbiji izdvojeno 500 miliona evra"

- To je veliki novac, podrška bez presedana u novijoj istoriji - istakao je predsednik Srbije

  • 13
Srbija, srpska zastava, evri

Foto: A. Nalbantjan, Pixabay

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da je za podršku mladima izdvojeno 500 miliona evra i da se pripremaju veoma važni projekti kako bi se mladima ponudila perspektiva za ostanak u Srbiji.

- Da mogu da računaju na dobijanje jeftinih stanova, pod povoljnim uslovima, za sebe, svoje bračne partnere, svoju decu. Da omogućimo posao za najveći broj mladih ljudi, koji će iz godine u godinu biti sve plaćeniji - rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu, gde je sa predsednicima Severne Mekedonije i Slovenije učestvovao na Regionalnom forumu mladih lidera.

On je rekao da je jasno da mladi odlaze iz zemlje pre svega zbog atmosfere u društvu, ali ih je istovremeno zamolio da shvate da bez njih zemlja ne može da ide napred i da samo uz njihovu pomoć Srbija može da se takmiči da drugim delovima Evrope i sveta.

U tom smislu, istakao da će 500 miliona evra biti izdvojeno za mlade i podršku mladima u okviru novog investicionog plana.

- To je veliki novac, podrška bez presedana u novijoj istoriji - istakao je predsednik Srbije.

aleksandar vucic

Aleksandar Vučić - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Posebno je ukazao da je važna politička participacija mladih, te izrazio uverenje da njihovo razumevanje i zrelo sagledavaje, i kroz politički bunt i kroz sagledavanje budućnosti, može da doprinese boljim rezultatima Srbije u budućnosti.

Vučić je primetio da mladi ne idu iz Srbije "trbuhom za kruhom", već za boljom atmosferom.

- Ljudi danas odlaze više zbog atmosfere, a ne zato što nemaju šta da jedu i zato što nisu sigurni kakva će biti budućnost u regionu. Zato su od ključnog značaja sve regionalne inicijative, jer ne možemo da živimo sami, u zatvorenom društvu - rekao je Vučić.

U tom smislu, istakao je značaj tzv. "malog Šengena", koji je, kaže, od izuzetnog značaja za region, iako će, primećuje, biti mnogo protivnika.

- Uzmimo sudbinu u svoje ruke, da budemo odgovorni, ozbiljni i da gledamo na budućnost na drugačiji način - rekao je Vučić.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja!!!

    23. novembar 2019 | 18:08

    Sve to lepo zvuci..ali podizanje plate u isto vreme kada se i racuni podizu i bivaju skuplji..kakva je to podrska? Sa malim detetom muz i ja kao podstanari posla nema..naravno da muz ide preko da radi..da bi ovde imali za racune i sve sto treba za bebu....

  • Djox

    23. novembar 2019 | 16:28

    Jedina podrska koja se daje mladima je da sto pre odu iz Srbije,a oni koji ostanu dobijaju stranacku podrsku,da tako kazem...

  • Edi

    23. novembar 2019 | 17:37

    Ni PDV na opremu za bebe i dečicu neće da ukinu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>