• 45

Prva reakcija Šaranovićevog tima na vest da Pivac uzima Kraš: To je odavno isplanirano

Iz kompanije su se oglasili sa zanimljivim komentarom. Ipak, običan narod se pita da li je sve ekonomija ili puki nacionalizam, stara boljka suseda

  • 45

Vest da je Kraš ESOP prodao sve svoje deonice Mesnoj industriji braće Pivac kao munja je pogodila region. A sada se oglasila kompanija Nebojše Šaranovića.

- Od početka su nas upozoravali na sinhronizovano delovanje Mesne industrije Pivac i Kraš Esopa, tako da ovaj razvoj događaja u potpunosti potvrđuje takve spekulacije.

- To sinhronizovano delovanje je i formalno potvrđeno potpisom ugovora.

- Kao što smo više puta rekli, spremni smo da budemo aktivan manjinski akcionar u Krašu, čije će delovanje biti usmereno na dobrobit kompanije i radnika - ističu iz Šaranovićeve kompanije Kappa Star Limited.

Ovaj komentar je definitivno potvrdio sumnje da je sve unapred bilo isplanirano, odavno.

Jedan trik s radnicima Šaranovića je zauvek odgurnuo od deonica Kraša

Radnicima će Braća Pivac platiti najmanje 860 kuna (oko 13.000 dinara) po deonici, a obvezali su se da zadrže sva radnička prava na duži rok. Uz to, navodi se, ne smeju da prodaju deonice trećoj osobi bez garancije radničkih prava.

Kako piše "24sata.hr", na taj način sprečeno je da kompaniju preuzme srpski preduzetnik Nebojša Šaranović, koji je krenuo u agresivno preuzimanje deonica i sa više od 45 miliona evra došao do 25,7 odsto udela.

Uprava Kraša je početkom novembra ocenila da je ponuda Mesne industrije braća Pivac za preuzimanje deonica Kraša po ceni od 430 kuna (oko 7.000 dinara) za deonicu niska. Što se tiče Pivčevih namera u pogledu budućeg poslovanja "Kraša", ocene su da bi sinergija s Pivcem pozitivno delovala na Kraš i da su Pivčevi strateški planovi kompatibilni sa dugoročnim i kratkoročnim planovima Kraša.

Kakvi su komentari na društvenim mrežama

Ljudi ne prestaju da komentarišu kako je cela "borba" za Kraš zapravo nacionalna borba. Često se na portalima mogu pročitati komentari kako Hrvati nikad ne daju svoje Srbima, za razliku od Srba, koji će "olako prepustiti firme Hrvatima".

Da li zaista ima nacionalne priče u tome ili je ipak sve ovo samo ekonomija? Odgovore ostavite u komentarima

(V. B. / Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duje

    Pivac će da proda sve Šaranoviću ! To je isplanirano ...

  • Pa naravno

    Da tu nema nista od slobodnog trzista i ekonomije. Kod hrvata je to cist nacionalizam a sve ostalo je paravan za svet koji se i sam pravi da to ne primecuje. Ali mi je zao sto to nasi nikako da svate. Da sa hrvatima treba uvek i samo iskljucivo reciprocitetno u svakom slucaju i na bilo kom polju. Oni su prosto takav narod ksenofobni zatucani ludaci . I poznaju i postuju samo zakon sile. Shodno time tako se prema njima i treba postaviti. Sto manje posla i poslovanja ne dati im ni trunku trzista da ubiraju novac na nasoj grbaci i drzati ih postrani. Mi smo budale od naroda kakve mi njima ustupke cinimo. Treba da gledamo sebe i samo sebe. A njih ko ih sisa, daleko im ljepa njihova...

  • Ujka Vanja

    Znam dobro Nebojsu(Saranovica), svasta ce tu jos biti. Siguran sam da se nece lako odreci ni Starka, a ni novca. Naci ce on nacina da istera do kraja sta je naumio i stigne do cilja. Zivi bili...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke