• 7

Najniže zarade u Republici Srpskoj imaju građevinski radnici, a evo ko prima najveću platu

Najniža plata u oblasti građevinarstva iznosi 325 evra

  • 7

Prosečna plata u oktobru u Republici Srpskoj iznosila je 910 KM (465 evra), podaci su entitetskog Zavoda za statistiku. Oktobarska zarada je u odnosu na isti mesec prethodne godine nominalno veća za 2,9 posto, a realno za 2,7 posto, dok je u odnosu na septembar 2019. nominalno veća za 0,1 posto, a realno manja za 1,1 posto.

Najviša prosečna zarada nakon oporezivanja bila je u području finansijske i delatnosti osiguranja i to 1.389 KM (710 evra), dok je najniža u oblasti građevinarstva - 637 KM (325 evra).

U oktobru je najveći nominalni rast plate zabeležen u sektoru administrativne i pomoćne uslužne delatnosti od 15,3 posto, u oblasti pružanja smeštaja, pripreme i posluživanja hrane, hotelijerstvu i ugostiteljstvu od 13,1 posto i poslovanju nekretninama od 12,2 posto.

Smanjenje zarade zabeleženo je u područjima delatnosti zdravstvene zaštite i socijalnog rada od 1,3 posto, snabdevanju vodom; kanalizaciji, upravljanju otpadom i delatnosti sanacije (remedijacije) životne sredine od jedan procenat i vađenju ruda i kamena od 0,2 posto.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник

    Шта рећи Јадни Грађевинци најмању плату,, не мислим јадни као људи они су за мене Људине ,,, али како зе није Миле срамота ово прочитати ??????? Кажи милеее!!!! И по сунцу и снијегу и киши,, зими и љети ,,, ти људи раде граде за све нас у којој било струци радимо јер без њи на пољу не можемо радити ,,, срам те било Државо !!!!

  • 💬💬💬

    Zato oni u foteljama imaju najvece.

  • Gradjevinar

    Laz 100%...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke