• 9

Er Srbija pobedila na tenderu, za letove sa aerodroma Morava dobiće 5,63 miliona evra

Tokom trajanja ugovora o subvenciji, Er Srbija će obaviti ukupno 300 povratnih letova do austrijske prestonice

  • 9

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija započeće letove sa kraljevačkog aerodroma "Morava", pošto je pobedila na tenderu za obavljanje usluga redovnog vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa.

Srpska avio-kompanija je bila jedini ponuđač na tenderu i dobiće 5,63 miliona evra u naredne tri godine kako bi održavala letove tokom cele godine do Beča i sezonske letove do Soluna, izveštava portal Ex-YU Aviation.

Tokom trajanja ugovora o subvenciji, Er Srbija će obaviti ukupno 300 povratnih letova do austrijske prestonice. Za tu rutu je izdvojeno 3,32 miliona evra.

S druge strane, od Kraljeva do drugog najvećeg grčkog grada, Soluna, imaće 184 povratna leta, za šta će srpski avio-prevoznik dobiti 2,25 miliona evra, navodi portal.

Preostalih 50.174 evra dobiće za pokrivanje operativnih troškova za pokretanje poslovanja sa aerodroma "Morava".

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je navelo u odluci o dodeli ugovora srpskom prevozniku da "ponuda Er Srbije u iznosu od 659.191.258 dinara (5,63 miliona evra) ispunjava sve uslove predviđene Zakonom o javnim nabavkama i tenderskom dokumentacijom".

- Ponuda koju je Er Srbija dala smatra se prihvatljivom - dodaje se u odluci.

Prema uslovima iz tendera, Er Srbija mora sledećeg meseca da krene sa letovima između Kraljeva i Beča tri puta nedeljno, dok bi letovi do soluna Solun trebalo da počnu sredinom marta 2020, takođe tri puta sedmično.

To znači da će Er Srbija od sada imati letove do Beča i Soluna i iz Beograda i iz Kraljeva. Svi letovi iz Kraljeva biće obavljani regionalnim ATR72 turboprop avionom.

Kraljevo je treći srpski grad iz kojeg će leteti nacionalna avio-kompanija, nakon Beograda i Niša. Vlada je izdvojila sredstva za izgradnju druge piste u Kraljevu sledeće godine, podseća se u informaciji.

Video: Srbija dobila novi aerodrom Morava

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske

    Kad poleti Atr72, pa to je putovanje bez zaborava, većina ljudi iz tog kraja će leteti prvi put, tako da mislim da posle leta sa tim avionom neće iskoristiti ni povratnu kartu!

  • TOOOO!

    Nema nama ravnih...!!!

  • Jale

    Ovo je kao stara kuca, od danas pa nadalje mora da se podupire kako nebi propala!! Ko ima vajdu neznam, a stetu i teret imace narod.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke