• 0
 ≫ 

Luksuz će ubuduće imati novo značenje: Luj Viton daje za Tifani za 16,2 milijarde dolara

 ≫ 

Kompaniji će ovo omogućiti brži prodor u jednom od najbrže rastućih delova industrije

  • 0
Luj Viton, Tifani Foto: Shutterstock

Bernar Arno, vlasnik modne kompanije Luj Viton (LVMH) povećao je ponudu za kupovinu američke juvelirske kuće "Tifani" na 16,2 milijarde dolara, što je najveća ponuda za akviziciju u sektoru luksuzne robe do sada.

S ponudom od 135 dolara po akciji, LVMH će proširiti svoj najmanji organizacioni deo, sektor nakita i satova koji je već "dom" Bulgarija i Tag Era, što će kompaniji pomoći brži prodor u jednom od najbrže rastućih delova industrije.

Modni i aksesoar brendovi, među kojima je i "Kristijan Dior", generišu najveći deo zarade LVMH-a, prenosi Rojters.

- Akvizicija ''Tifanija'' će ojačati poziciju LVMH-a u sektoru nakita i dodatno povećati prisustvo kompanije u Sjedinjenim Državama - navodi se u zajedničkom saopštenju LVMH-a i "Tifanija".

Akcije LVMH-a su jutros na otvaranju trgovanja prasle za oko 1,8 odsto.

Dve kompanije su navele da očekuju zaključivanje sporazuma sredinom 2020.. Iz "Tifanija" su dodali da je Upravni odbor kompanije preporučio akcionarima da odobre transakciju sa LVMH-om.

LVMH je, podseća britanska agencija, povećao ponudu za "Tifani" sa prvobitnih 120 dolara po akciji, koliko je nudio u oktobru. Nova cena predstavlja premiju od 7,5 posto u odnosu na nivo na kom je zaključena akcije "Tifanija" u petak i viša je za 50 odsto od nivoa na kom je bila pre nego što je LVMH pokazao interesovanje za preuzimanje.

Video: Skoro pa prozirni dijamant košta 14 miliona dolara. Koliko bi koštao da je bez greške?

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>