• 5
 ≫ 

Prevara: Slali uplatnice za lažne registracije, naseli mnogi privrednici

 ≫ 

Mnogi su se "upecali"

  • 5

Agencija za privredne registre (APR) saopštila je da se obratila MUP-u, nadležnom tužilaštvu i Registru nacionalnog Internet domena Srbije da preduzmu mere protiv "Agencije Registar usluga d.o.o.“, koja šalje registrovanim privrednim subjektima dopise sa ponudom za upis podataka u "PrivredniRegistar.rs“.

U saopštenju se ponovo upozoravaju privredni subjekti da ti dopisi, uz koje stižu i popunjene uplatnice sa naznačenim iznosima koji se kreću od 500 do 16.000 dinara, a čiji je primalac "Agencija Registar usluga d.o.o.“, ne potiču od APR.

Iz APR ističu da je u proteklom periodu prijem dopisa "Agencije Registar usluga d.o.o.“ izazvao zabunu i uznemirenje kod dela korisnika, koji su uplatili naznačena novčana sredstva i čiji su podaci objavljeni na portalu "PrivredniRegistar.rs“.

"Privredni subjekti su bili dovedeni u zabludu da se u konkretnim slučajevima radi o upisu u registar Agencije za privredne registre", navedeno je u saopštenju.

Video: Majka zloupotrebila decu za skupljanje pomoći

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E...

    27. novembar 2019 | 10:30

    Pitanje, ko je dozvolio registraciju sa takvim imenom? Koje je, očigledno, osmišljeno da unese zabunu. Kakva smo mi država? Odgovornost (zatvor) za vlasnika, ali i za one koji su im to omogućili. Na žalost, znamo da do toga neće doći, jer oni "nekrše zakon, samo koriste rupe u istom".

  • A da citamo?

    27. novembar 2019 | 14:56

    Moja firma je dobila uplatnicu...na prvi pogled ostavlja utisak da je u pitanju APR ali je dovoljno samo malo bolje pogledati i zapravo procitati sta pise, te odmah postaje jasno da se radi o potpuno drugom pravnom licu.... Nema tu osnova za krivicnu prijavu ukoliko si dobacio do 3.razreda osnovne skole

  • Dunavski bik

    27. novembar 2019 | 10:30

    Na žalost, najverovatnije će se ispostaviti da ovo nije klasična prevara koja bi bila kažnjiva po zakonu (nadam se da nisam u pravu). Ovo spada u kategoriju navlačenja gde se nejasnom ponudom i kvazi pravnim jezikom "preti" na neki način ne bi li se žrtva navela da plati "uslugu". Svako ko iole prati način rada APR-a znaće da oni ovo ne rade. Naravno, ovo se ne dešava samo u Srbiji. Kako imam registrovan domen relativno često dobijam "ponude" da se registrujem za SEO jer, u suprotnom, moj sajt možda neće biti vidljiv. Koriste se termini koji na prvi pogled liče na nešto ozbiljno ali, ako se pročita cela poruka, vidi se da je to samo pokušaj prodaje ničega.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>