• 8

Ko je Leskovčanin kome je prodat Megatrend za cenu od 56,1 milion evra?

Ovaj Srbin je napravio fantastične poslovne uspehe u Evropi

  • 8

Privatni univerzitet "Megatrend" u Beogradu prodat je za 56,1 milion evra nemačkom konzorcijumu fondova, na čijem čelu je dr Dejan Đorđević.

Dr Dejan Đorđević rođen je 1971. godine u Leskovcu, a završio je Pravni fakultet u Beogradu i Medicinski fakultet u Prištini.

U njegovim biografskim podacima koji su objavljeni na internetu, navodi se i da je suvlasnik više kompanija u EU i predsednik borda direktora EFAS kompanije iz Berlina. Vlasnik je, između ostalog, brendova Efas Paper ТМ, Alpe Water ТМ...

Od 20. aprila 2018. godine predsednik je i Konzervativne reformističke stranke.

Na sajtu te partije objavljen je i program, a kao prioriteti, između ostalog, navedeni su: prosečna plata 844 evra u prvih 12 meseci, reforma zdravstva u prvih 14 meseci (zdravstvena zaštita za sve), reforma sudstva u prvih 16 meseci (iskorenjavanje korupcije u sudstvu), ekonomski revolucionarni progres u prva 22 meseca (BIO pro+ 122.000 familijarnih firmi), ali i prosečna plata 1.035 evra u prva 24 meseca vlasti...

Vlasnik Megatrenda Mića Jovanović potvrdio je juče na konferenciji za novinare da je 100 odsto vlasništva preneo na nemački konzorcijum fondova koji predstavlja Dejan Đorđević.

Jovanović navodi da je ugovor o prenosu vlasništva potpisan juče i da to smatra još jednom nemačkom investicijom u Srbiju.

- Odlazim sa fakulteta i biću tu samo u svojstvu savetnika. Povlačim se, neću ni da živim ovde, 19 godina imam dom na jugu Francuske, u Kanu. Ubrzo ću se preseliti u taj drugi dom, nadam se van dometa nekih finih novinara i televizijskih stanica - rekao je Jovanović.

Jovanović je potom objasnio da je "Megatrend" prodat nemačkom konzorcijumu fondova i da promena vlasništva donosi obavezu kupca da u narednih pet godina uloži 150 miliona evra.

- Univerzitet je prodat za 56,1 miliona evra i obaveza kupca je da uloži 150 miliona evra. Suštinski se ništa nije promenilo, osim vlasničke strukture. Preneto je 100 odsto kapitala nemačkom konzorcijumu, na čijem je čelu fondova Dejan Đorđević - rekao je Jovanović za "Tanjug".

Prema njegovim rečima, studenti nemaju razloga za zabrinutost. Jovanović tvrdi i da svih 12 fakulteta u sklopu "Megatrenda" imaju akreditacije.

- Studenti nemaju šta da brinu. Sve akreditacije su u redu. Promenom vlasništva, studenti će mnogo toga dobiti. Biće uloženo u Univerzitet, moderniji program, čak će i postojati saradnja sa Nemačkom, pa će moći tamo da idu na praksu - naveo je Jovanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Za Dasa

    29. novembar 2019 | 17:21

    @Dasa To sto je jedva zavrsio srednju skolu, sto je po zanimanju mesar, a sada je milioner uopste ne umanjuje njegov uspeh, vec naprotiv. To pokazuje koliko je sposoban, inteligentan i vispren ako je uprkos tome uspeo da postane milioner. Sta god da je uradio i vi bi isto, samo da znate da ce vas to uciniti milionerima. Ali ti si izgleda od onih koji misle da zbog toga sto su obrazovani tj sto su zavrsili fakultet i uradili sve sto se trazilo od njih sve treba da im se da na tacni, pa ljudima koji imaju vise od njih i koji su uspesniji "smanjuju" uspeh time sto pominju njihovo obrazovanje. Dzaba tebi to obrazovanje kada ocigledno nisi sposoban/na kao on. Ali ne, pretpostavaljam da bi svi vi "obrazovani" mogli da postanete milioneri bas kao on samo kad bi hteli, je l tako? Da, al kad bi se lagali.

  • Zemlin

    29. novembar 2019 | 15:47

    Jos jedan DOKTOR,hehehe

  • Dasa

    29. novembar 2019 | 14:47

    Znam ga odlično, jedva je završio osnovnu i srednju školu, sada vidim dr. Bio je mesar, sada je političar i milioner... Toliko o njemu!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>