• 4
 ≫ 

Black friday panika! Štrajkovi traju, a kupci više ne mogu tako lako da se prevare

 ≫ 

Pojedini trgovci su zabrinuti zbog kupaca koji im sve manje veruju, ali i njihovih radnika koji se sve glasnije bune

  • 4
Dan zahvalnosti Crni petak

Foto: Tanjug/AP

Video: Crni petak za psihijatriju: 4 policajca nisu mogli da savladaju kupca

Krenula je prodaja cena i do 80 procenata niža a trgovci se utrkuju da pridobiju kupce koji su postali sumnjičavi prema ogromnim popustima i ponudama koje se nude.

Iako su masovni popusti i na televizore, tablete, zvučnike, kućne aparate, očekuju se ipak najbolje ponude na modne artikle.

To što je u svetu trenutno blaga jesen, znači da su prodavnice zapravo pune zimskih stvari, naročito od vune, kaputa, čizama i očajnički žele to da prodaju.

Posebno, trgovci moraju da uvere da nisu tačne tvrdnje da popusti zaista oslikavaju pravo stanje stvari.

Mnogi marketing stručnjaci upozoravaju da će ovo možda biti prvi Crni petak koji neće dovesti do značajnog povećanja prodaje.

- Ove godine verujemo da će biti razočarani i oni koji kupuju onlajn i da će biti očigledniji manjak interesovanja za Crni petak - rekao je istraživač David Jinks iz kompanije za isporuku ParcelHero.

Štrajk već traje

 

Trgovci su zabrinuti i zbog najavljenih štrajkova koji su najavili njihovi radnici. Zaposleni u centrima za distribuciju kompanije Amazon u Nemačkoj stupili su u štrajk zahtevajući da im budu povećane plate.

Sindikat Verdi saopštio je da je štrajk počeo noćas u šest centara za dristribuciju širom zemlje i da će pojedini protesti trajati do utorka, 3. decembra.

Predstavnik sindikata Orhan Akman rekao je da radnici Amazona žele da pošalju signal da njihov rad ne može biti kupljen ekstremnim popustima koje kompanija nudi i ovo doba godine.

Akman je optužio Amazon za vršenje "ekstremnog pritiska" na zaposlene, zbog čega neki imaju zdravstvenih problema.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PIXY

    29. novembar 2019 | 13:09

    Pre par dana sam bio u jednom trznom centru i razgledao cene,htio sam kupiti par stvari nasta mi radnik rece da kod njih "crni petak" pocinje dan ranije.Odem juce i smucilo mi sesve cene su podigli i onda kao dali popust.Deda mraz koji je kostao 2000 din. podigli na tri pa je na popustu opet dve hiljade, JAJARE

  • Ivan

    29. novembar 2019 | 13:20

    U Srbiji dva dana pre crnog prtka podignu cene pa spuste i na kraju dobijemo popust odece cija je redovna cena! Zamajavanje naroda uveliko!

  • нс

    29. novembar 2019 | 13:18

    Биг разочарао!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>