• 2

208 puta trudnice su zvale da prijave poslodavce

Inspekcija izvršila 105 inspekcijskih nadzora

  • 2
Trudnica, trudna zena, priroda, suma

Foto: Profimedia

Sve trudnice i porodilje pozivom na 0800-300-307 i izborom opcije dva mogu da prijave poslodavce ako krše njihova prava. Od 22. jula do 27. novembra ove godine bilo je ukupno 208 poziva i ticala su se 55 zaposlenih trudnica i 84 žena koje su se nalazile na porodiljskom odsustvu, a telefonom je dato 103 saveta.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević poručio je da niko neće biti privilegovan već maksimalno kažnjen.

- Vlada se zauzela za borbu protiv svih onih koji krše prava porodiljama i trudnicama - rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, inspekcija je učinila 105 inspekcijskih nadzora, 13 rešenja i 36 naloga za zapisnike, četiri ukazivanja na prekršaje.

- Imali smo deset zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, i to se sve odnosilo na 22 podslodavca za ukupno 13 trudnica i devet porodilja - rekao je Đorđević.

On je dodao da se ceo spisak i registar vodi ažurno, da nema privilegovanih i da se sve nalazi na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u opciji “inspektorat rada”.

U registru se, kaže, može iz nedelje u nedelju videti koji su to poslodavci koji su kršili zakon i koji su oduzeli neko pravo trudnicama i porodiljama.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    29. novembar 2019 | 16:57

    Svaka nepravilnost u zakonu i krsenja zakona treba javno da se pise i zvoni na sva vrata a ne stavljati pod tepih necijih interesa,jedino tako mozemo napredovati da svima bude bolje

  • Stana

    29. novembar 2019 | 18:26

    Auuu ,i ti Poslodavci samo prave Decu znači ! 208 Trudnica brale sa Poslodavcima.. Strašno 😓😔

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>