• 0

Već se osećaju posledice američkih pretnji: Akcije videćih francuskih kompanija od jutros u padu

Deonice kompanije Ermez (Hermes), čuvene po skupocenim ručnim torbama, pale su za oko 2,0 odsto, dok su akcije proizvođača luksuzne robe LVMH-a i Kering grupe

  • 0

Akcije vodećih francuskih proizvođača luksuzne robe od jutros su u padu nakon što su Sjedinjene Države zapretile uvođenjem novih tarifa na brojne francuske proizvode.

Deonice kompanije Ermez (Hermes), čuvene po skupocenim ručnim torbama, pale su za oko 2,0 odsto, dok su akcije proizvođača luksuzne robe LVMH-a i Kering grupe, u čijem su sastavu prestižni brendovi poput Iv Sen Lorana i Gučija, potonule za 1,5, odnosno za 1,2 procenta respektivno, izveštava Rojters.

Proizvođač boca Veralija, koji pravi staklenu ambalažu za šampanjac Dom Perignjon, stropoštale su se za 2,5 posto, a deonice poznate kozmetičke kuće L''Oreal su pale za 0,8 odsto.

Američka vlada je najavila sinoć da će možda uvesti 100-procentne kaznene dažbine na 2,4 milijarde dolara vredan uvoz francuskog šampanjca, tašni, sira i drugih proizvoda, pošto je zaključila da će novi porez na digitalne usluge u Francuskoj naneti štetu američkim tehnološkim kompanijama.

Video: Najveći Trampov blam ikada: 1775. naši su Englezima oteli vojni aerodrom

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke