• 1

Filip Moris poručuje: Ako ne pušiš, ne počinji. Ako pušiš, prestani. Ako ne prestaneš, promeni

- Duvanska industrija može biti među liderima održivog razvoja, a potpuna transformacija našeg poslovanja morala je da počne od samog proizvoda - rekao je Ivan Miletić, direktor korporativnih poslova za jugoistočnu Evropu kompanije Filip Moris

  • 1
Liderstvo je partnerstvo AMG Foto: Sandra Babić

Miletić je, na konferenciji Održiva budućnost 2020: „Liderstvo je partnerstvo“ rekao da je Filip Moris pre pet godina i zvanično saopštio da je strateško opredeljenje ovog duvanskog giganta budućnost bez duvanskog dima.

- Mi smo ovu viziju počeli da gradimo od činjenice šta je za nas ispravna stvar. Razumeli smo da je promenu potrebno napraviti u samom korenu poslovanja – a to je naš proizvod. Ponudili smo potrošačima proizvod koji je manje štetan, na njegovom razvoju smo radili duže od 15 godina i došli do rešenja koje zagreva a ne sagoreva duvan - objasnio je Miletić i dodao da sve što kompanija Filip Moris radi usmereno je na održivost poslovanja i na potrebe potrošača.

Industrije kao što je duvanska, zbog prirode svog poslovanja dugo su se suočavale sa skepticizmom kada je reč o održivom razvoju. Danas, Filip Moris je kompanija koja se uključuje u javni diskurs o mehanizmima za očuvanje životne sredine i smanjenom štetnom uticaju po okolinu jer otvara temu koja zagovara bolja rešenja za više od milijardu pušača koliko ih, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, trenutno ima u svetu.

- Naša poruka je veoma jasna – ako ne pušite, ne počinjite. Ako pušite prestanite. Mi još kažemo, ako ne prestanete, promenite i mislimo da je važno informisati potrošače da postoje bolje alternative - rekao je Miletić.

Kompanija Filip Moris je 2019. proglasila godinom bez duvanskog dima. Globalna inicijativa koja zagovara budućnost bez duvanskog dima, Unsmoke Your World, pobudila je veliku pažnju javnosti i ima za cilj da pokrene javni dijalog da se broj odraslih pušača redukuje i da se onima koji bi u drugačijim okolnostima nastavili da puše, pruži dovoljno informacija o boljim alternativama.

Filip Moris je prvi iz duvanske industrije koji je počeo da radi na tome i sveobuhvatno ušao u korenitu transformaciju poslovanja. Ujedno je i prva kompanija koja je dobila potvrdu Američke administracije za hranu i lekove (FDA) da je njihov proizvod baziran na sistemu za zagrevanje duvana usklađen sa principima javnog zdravlja i dozvoljen za prodaju pod strogo kontrolisanim marketinškim principima.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milijana

    6. decembar 2019 | 09:17

    Moram priznati da bi malo koja kompanija započela ovakvu akciju. Respect!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>