• 3

Veće zarade za zaposlene u "Pošti Srbije": Dogovor nakon sastanka Mire Petrović i Stefanovića

Januarska plata biće znatno uvećana

  • 3

Zaposleni u JP "Pošte Srbije" dobiće veće zarade, saopšteno je danas nakon najavljenog sastanka. Podsetimo, zaposleni "Pošte" blokirali su u ponedeljak uveče Glavni poštanski centar u Zemunu, a mnogi šalteri u beogradskim ispostavama u utorak nisu uopšte radili. Slično je bilo u Kikindi, Zrenjaninu i mnogim drugim gradovima širom Srbije. Ipak, na sastanku potpredsednika Vlade Srbije Nebojše Stefanovića i vršioca dužnosti direktora JP "Pošte Srbije", Mire Petrović postignut je dogovor.

Radi unapređenja ekonomskog i socijalnog položaja zaposlenih u JP "Pošta Srbije", danas su se u Vladi Republike Srbije, sastali potpredsednik Vlade Republike Srbije Nebojša Stefanović i vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije“ Mira Petrović, navodi se u saopštenju.

Predlogom Programa je planirano uvećanje mase zarada za zaposlene za 10 odsto u 2020. godini, kao i isplata zarade iz dobiti iz 2019. godine u martu 2020. godine, odmah po usvajanju finansijskih izveštaja iz 2019. godine.

Veće plate od januara

Kako je obrazloženo, planirano povećanje zarada, u svemu je usklađeno sa finansijskim mogućnostima preduzeća u ovom trenutku i održivim poslovanjem. Istaknuto je da će planirano uvećanje zarada u preduzeću, pri čemu će se posebno voditi računa o zaradama zaposlenih sa najnižim primanjima, kao i ukidanje Zakona o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava, uticati već na januarsku platu, koja će biti znatno uvećana, čime će se približiti republičkom proseku.

Podsećamo da je socijalni dijalog o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u JP „Pošta Srbije“, započet u martu ove godine, doveo do niza konkretnih mera koje su sprovedene i koje se nastavljaju. Delovi dobiti iz 2017. i dobiti iz 2018, isplaćivane su u aprilu i u septembru u ukupnom neto iznosu od 1.028.734.373,23 dinara, odnosno u bruto iznosu 1.627.744.285,74 dinara (uključeni porezi i doprinosi). Takođe, u julu je isplaćena solidarna pomoć za 13.540 zaposlenih, čija je osnovna zarada niža od 50.000 dinara, u ukupnom neto iznosu od 270.800.000,00 dinara, odnosno u bruto iznosu - 452.556.627,20 dinara.

Sve isplate izvršene su iz sopstvenih sredstava Preduzeća u skladu sa održivim poslovanjem, a istim principom se rukovodilo kod opredeljenja uvećanja mase zarada u 2020. godini, kao i socijalnih mera - uvođenja besplatnih sistematskih pregleda i proširenja opsega osiguranja zaposlenih, u cilju brige o zaposlenima.

Programom Preduzeća predviđena uvećanja zarada, a posebna pažnja biće posvećena unapređenju materijalne sigurnosti zaposlenih sa najnižim primanjima - usaglašeno na sastanku potpredsednika Vlade Srbije i v.d. direktora Pošte Srbije. Razmatran je predlog Programa poslovanja JP „Pošta Srbije“ za 2020. godinu, koji je usvojio Nadzorni odbor Preduzeća na sednici održanoj 29. novembra 2019. godine.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    Preživljavamo u preduzeću koje hrani budžet,na rubu smo egzistencije sve je poskupelo,a mi žene jos ima više da radimo od januara kad uvede zakon za odlazak u penziju.Opao natalitet jeste i mortalitet jer ljudi umiru radeći!

  • Slavica

    10.000 din.min poovećanje,kakvih vaših jadnih 10%to kad vi iz visokih fotelja bude sišli dole pa krvavo zaradili naš dinar!

  • Сам свој мајстор

    Супер, браво за поштаре, надам се да ће ми стићи пошиљка са Алиекспреса на адресу! 🙄

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke