• 52

Počela gradnja autoputa Ruma-Šabac, niče i novi most na Savi: Projekat vredan 467,5 miliona evra

Komercijalni ugovor za izgradnju autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica potpisan je 19. novembra sa azerbejdžanskom kompanijom

  • 52
SRBIJA SR.MITROVICA SID AUTO-PUT

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Izgradnja autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica počela je kod Šapca, gde će se graditi novi most na Savi.

Obeležavanju početka radova prisustvovali su predsednik Aleksandar Vučić, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, zamenik predsednika azerbejdžanske kompanije Azvirt, koja je izvođač radova, Karaman Ahmedov, ambasador Azerbejdžana u Srbiji Eldar Hasanov, kao i radnici Azvirta.

Ukupna dužina ove saobraćajnice je 77 kilometara, a procenjena vrednost realizacije ovog projekta je 467,5 miliona evra.

Komercijalni ugovor za izgradnju autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica potpisan je 19. novembra sa azerbejdžanskom kompanijom.

Izgradnja autoputa Ruma-Šabac i brze saobracajnice Šabac-Loznica jedan je od prioritetnih projekata u drumskom transportu, s obzirom da je reč o projektu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dela Srbije sa regionom, pre svega sa BiH.

SRBIJA SR.MITROVICA SID AUTO-PUT

Obeležavanje početka izgradnje - Foto: Tanjug/Tanja Valič

Trasa budućeg državnog puta IB reda je utvrđena na osnovu generalnog projekta, plana područja posebne namene i usaglašavanja sa predstavnicima lokalne samouprave.

Projekat je podeljen na tri deonice: deonica 1 auto-put Ruma - Šabac dužine 21,14 kilometara, deonica 2 most preko reke Save dužine 1.327,5 metara i deonica 3 brza saobraćajnica Šabac-Loznica dužine 54,58 kilometara.

Radovi na tom projektu počeće na deonici 2.

Nov put spojiće sremski i mačvanski okrug i rešiti višegodišnje probleme stanovništva, ali i zahteve privrede tog kraja. Na pravcu od Šapca ka Rumi, kroz Klenak, Platičevo, Hrtkovce i Jarak, prođe dnevno i do 15.000 vozila.

Autoput će se graditi od Rume do leve obale Save i sela Klenak u dužini od 21,14 kilometara. Sa desne obale Save gradiće se brza saobraćajnica koja ce biti duga oko 55 kilometara.

Spajaće ih novi most na Savi koji će biti dug više od 1.300 metara. Radovi počinju na obali Save, gde će se na tri hektara nalaziti baza i punkt.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Most

    5. decembar 2019 | 13:27

    Bilo mi dobro resenje da se nepravi most od Vince do Panceva.Smederevski put je u totalnom haosu zbog guzve

  • ana

    5. decembar 2019 | 15:08

    Infrastruktura je osnova razvoja svake zemlje, neka ih bude onoliko koliko imamo velikana, svaka cast na dosadasnjem uspehu.

  • Savo

    5. decembar 2019 | 14:23

    Ova vlast je prepoznala da je dobra infrastruktura uslov za privlacenje novih investitora.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>