• 34

Vučić: Nećemo da gledamo u mete, već u budućnost

- Napravili smo razliku između ''nišanjenja'' i povezivanja, između mržnje i prijateljstva i rada, između nasilja i elementarne pristojnosti - poručio je Vučić

  • 34
SRBIJA SR.MITROVICA SID AUTO-PUT

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Nećemo da gledamo u mete, već u budućnost, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju radova na izgradnji autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica i istakao da će se već za tri i po godine stizati za samo sat vremena od Beograda do Drine.

- Napravili smo razliku između ''nišanjenja'' i povezivanja, između mržnje i prijateljstva i rada, između nasilja i elementarne pristojnosti - poručio je Vučić.

Naglasio je da oni koji grade puteve, fabrke i bolnice i drugo nikoga ne mrze već vole sve ljude, pošto rade za sve ljude.

- To je naša poltika i naš odgovor jedini koji ćemo da imamo, jer znamo da je onih koji mrze ipak mnogo manje nego onih koji hoće pristojnu Srbiju. Uvren sam da ćemo svaku mržnju prevladati i da ćemo mnogo toga umeti i uspeti da izgradimo i tu nema stajanaj. Mi nećemo gledamo u mete, hoćemo da gledamo u budućnost - poručio je predsednik Srbije.

Kaže da nikada ranije, kao danas, nije imao priliku da potpiše u jednom danu važan ugovor, za Moravski koridor, kao i da otvori pripremene radove za autoput.

SRBIJA SR.MITROVICA SID AUTO-PUT

Početak izgradnje - Foto: Tanjug/Tanja Valič

- To govori koliko se Srbja menja i koliko napredujemo i koliko se menjamo i verujemo u sopstevene mogućnosti i koliko smo uspeli da uredimo javne finansije. Ponosan sam na Srbiju - naglasio je Vučić.

Kaže da su pre pet godina, kada je sve počinjalo, pred Srbijom bila dva puta: jedan da se pravimo ludi i da postanemo bogati i obezbedmo sebe kao oni pre nas koji nisu ništa uradili za svoju zemlju i drugi put kojim niko pre nije krenu.

Ova vlast je, dodaje, izabrala da napravi razliku i da mnogo uradi odnosno izabrgala je ono što je teže i za šta je potrebno mnogo znoja truda i posvećenosti.

- I plus morate da trpite neistine, laži, da padate i da se borite za zemlju kako bi bila uspešnija.

Vučić kaže da će već za desetak dana biti otvoren autoput od Surčina do Obrenovca, da će uskoro uslediti i početak radova na Moravskom koridoru, zatim radova za gradnju autoputa Niš - Merdare, deonice ka Crnoj Gori, ali i novih bolnica, škola...

Na autoputevima se zasnivaju, kako je rekao, ravoj, rast i bolja, lepša i uređenija Srbija.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić - Foto: TANJUG/ TANJA VALIC

Zahvalio je predsedniku predsedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu na svemu što čini za prijateljstvo Srbije i te zemlje.

Vučić je primetio da je kada je bio potpredsednik vlade uspešno rešavao probleme sa Azvirtom na izgradnji autoputa Ljig - Preljina i da su oni zakasnili samo meseca dana.

- Imaćete autoput i brzu saobraćajnicu na vreme i izgrađenu vrhunskim kvalitetom - poručio je Vučić građanima tog dela Srbije.

Naveo je da autoput znači više investiora i da dovesti još investitora u Šabac i Loznicu i dodao da oni dolaze kada imaju autoputeve.

Predsednik kaže da naša zemlja sada izgleda drugačije i da će biti mnogo bolje povezana kada budu napravljeni moravski i sremsko-mačvanski koridor.

Kako je rekao, mnogo brže će se stizati do Rađevine i Podrinja, kao i do Republike Srpske i BiH.

- Da li smo od Surčina do Obrenovca mi sami napravili autoput, do Čačka i Požege, zatim istočni krak Koridora 10 i autoput kroz Grdelicu na jugu i drugo", zapitao je Vučić istakao da je to rezultat rada ove generacije.

Dodao je da se nikada u Srbiji ništa slično nije radilo kada je reč o izgradnji autoputeva.

Živelo prijateljstvo i bratstvo srpskog i azerbejdžanskog naroda, rekao je Vučić i poručio da će Azvirt imati još mnogo posla u Srbiji.

Novinarima je rekao da će se kod Šapca nalaziti veliki most preko SAve dug 1.327 metaram i da će se onda nastaviti put od 55 kilometara od Šapca do Loznice.

Izgradnja autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica počela je danas kod Šapca, gde će se graditi novi most na Savi.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    5. decembar 2019 | 15:46

    Gledamo u buducnost,al idemo u rikverc😂😂😂😂

  • ivan s

    5. decembar 2019 | 16:25

    I baš on će da me uči toleranciji...

  • niko

    5. decembar 2019 | 19:27

    Ulaganje u infrastrukturu je ulaganje u bolju buducnost ove zemlje.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>