• 0

Prodaje se Farmakom M.B. sa 4 rudnika olova, Bogićević ostao bez imperije

Na prodaju je i pokretna imovina pomenute kompanije, razvrstana u posebne celine

  • 0

Na osnovu rešenja o bankrotstvu, oglašena je prodaja koncerna Farmakom M. B. iz Šapca kao pravnog lica, a procenjena vrednost je oko 1,2 milijarde dinara.

Imovinu koncerna čine rudnici olova, antimona i cinka - Rujevac, Stolice, Kik Dolić, Ravnaja, kao i nepokretna imovina na lokacijama Planina, Brštica, Kostajnik, Likodra, Krasava, Tolisavac i Zavlaka, kao i pripadajuća pokretna imovina i potraživanja.

Ponuđena je trafo stanica u Šapcu sa procenjenom vrednošću od 4,7 miliona dinara, kao i zalihe materijala u Dobriću, oprema u Guči, i kancelarijski nameštaj u predstavništvu u Beogradu.

Prodaja se vrši javnim prikupljanjem pisanih ponuda, ponude treba dostaviti stečajnom upravniku koncerna najkasnije do 27. januara 2020. do 11.45 časova.

Javno otvaranje ponuda je istog dana, 15 minuta kasnije.

Podsetimo, Farmakom je u vlasništvu preduzetnika Miroslava Bogićevića. Bogićević je uhapšen 2014. godine. Optužen je da je zloupotrebama oštetio Privrednu banku Beograd za iznos veći od 3,2 milijarde dinara. Bogićevićeva firma je i jedan od najvećih poreskih dužnika države.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>