• 9

Pogledajte kako će izgledati tunel kod Zenice vredan 60 miliona evra

Cevi duže od 2.500 metara

  • 9

Početak radova na probijanju tunela Zenica biće obeležen u ponedeljak na gradilištu tunela Zenica u mestu Ponirak. Ugovor za izgradnju auto-puta na deonici Ponirak – Vraca potpisan je 1. avgusta 2019. godine sa domaćom kompanijom Euro-asfalt iz Sarajeva.

Na ovoj deonici najznačajniji je objekat tunel Zenica dužine 2.475 leva i 2.420 metara desna cev, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Vrednost ugovora za izgradnju tunela Zenica iznosi 59.408.825,00 evra bez PDV-a, a sredstva su osigurana putem Evropske investicione banke (EIB) u visini 50 miliona evra i bespovratnim sredstvima Evropske unije u visini od 9 miliona evra u okviru Agende za povezivanje preko investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Tunel će skratiti put Zenica – Žepče za 5 kilometara.

Izgradnjom ovih deonica biće omogućen bolji pristup manjim gradovima, poboljšanje turističke rute i unapređenje trgovinskih tokova između zemalja regiona što će pozitivno uticati na ekonomiju Bosne i Hercegovine.

Projekati predstavljaju važan korak ka integraciji regije Zapadnog Balkana u okviru Agende povezivanja koju je Evropska unija pokrenula 2015. godine i u skladu je sa Strategijom Evropske komisije za Zapadni Balkan.

(Telegraf Biznis/Nezavisne novine)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Senad

    Tolike Pare zbog 5 kilometara kraće trase !!?? Svašta....

  • Lala

    Ako dobro urade neka I kod nas buse, jeftiniji su od stranih investitora.

  • Rajvos@

    Biće ,biće za 100 god zavrsen🙈🙈🙈🙉

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke