• 0

Da rastu unuci i penzije: Otvoren 7. Sajam za penzionere u Nišu

Ministar Milan Krkobabić predložio da se za penzionere umesto povremenih, uvedu nedeljni popusti i akcije trgovinskih lanaca jer su najstariji stanovnici Srbije verni kupci i uredne platiše, kao i da im se učine dostupni svi njima potrebni opštinski servisi i usluge

  • 0

Ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić danas je posetio grad Niš, gde je nakon prijema u Gradskoj kući održao kratak sastanak sa rukovodstvom grada Niša, a nakon toga svečano je otvorio u prepunom Oficirskom domu „7. SAJAM ZA PENZIONERE.

- Danas nam je možda više nego ikada, potrebna međugeneracijska solidarnost. Gotovo jedna trećina stanovnika Srbije je starija od 60 godina, pripada starijoj populaciji i oni zaslužuju posebno poštovanje i uvažavanje, izjavio je Krkobabić i apelovao da se kao način uvažavanja ovog dela populacije organizuju, umesto povremenih, nedeljni popusti i akcije trgovinskih lanaca za penzionere koji su, kako je naveo verni kupci i uredne platiše, kao i da im se učine dostupni svi njima potrebni opštinski servisi i usluge.

sajam penzionera, milan krkobabic

Foto: Risto Kostov

Krkobabić je izjavio da su penzije redovne i sigurne i da „konačno možemo da kažemo da od januara rastu “, pa je u duhu predstojećih praznika poželeo najstarijoj populaciji „da im u 2020. godini rastu unuci i penzije.“

Ovaj dvodnevni sajam u Nišu, sedmi po redu za penzionere, osmišljen je kao mesto susreta pripadnika starije populacije gde će posetiocima biti predstavljene usluge u oblastima socijalne zaštite, pomoći i nege u kući, zdravlja, edukacije, volontiranja, zdrave ishrane, rekreacije i hobija, stvaralaštva, putovanja, osiguranja i bezbednosti kao i iz oblasti pravne zaštite. Takođe, posetioci će moći da se upoznaju sa brojnim medicinskim, farmakološkim i prehrambenim proizvodima, preparatima i uslugama.

Penzija ilustracija, penzioneri, starost, starci, pare, novac, dinari

Foto-ilustarcija: Telegraf

U okviru ovog sajma upriličena je i izložba proizvoda zemljoradničkih i poljoprivrednih zadruga ovog dela Srbije.

Telegraf.rs

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke