• 2

Udvostručena prodaja čepića za uši, komšije ne mogu da spavaju zbog buke

Splitski nabavljači vrlo dobro znaju da čepića za uši protiv buke treba da bude dovoljno u letnjim mesecima i u decembru

  • 2

Poslednjih godina na splitskom tržištu udvostručila se prodaja čepića za uši, a razlog je sve veća buka koja remeti san stanovnika, posebno u centru grada tokom decembra, zbog božićnih marketa, i u julu, zbog festivala elektronske muzike, Ultra, prenosi Seebiz.

Splitski nabavljači vrlo dobro znaju da čepića za uši protiv buke treba da bude dovoljno u letnjim mesecima i u decembru, kada gradskim centrom ođekuje muzika i još glasniji prolaznici.

Iako je na tržištu i skuplja verzija - slušalice za spavanje i protiv buke, koje sadrže i opcije sa šumom mora, cvrkutom ptica i drugim prirodnim zvukovima, kupci najčešće uzimaju sunđeraste ili silikonske čepiće.

I stari i mladi kupci, uglavnom Splićani koji stanuju u užem centru grada, žale se na buku iz ugostiteljskih objekata u blizini stambenih zgrada, kuća ili apartmana u julu i decembru.

U jednoj specijalizovanoj prodavanici za zaštitu sluha kažu da pri dužem izlaganju buci iznad 85 decibela ljudi rizikuju zdravstvene posledice, a za trajno oštećenje sluha dovoljan je jedan bučan događaj od 140 decibela.

(Telegraf Biznis/Seebiz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kraljice Marije 7

    7. decembar 2019 | 23:43

    Zivim u Kraljice Marije gde je nepidnosljiva buka. Ne postoji vise mogucnost da im tolerisem zurke, svakodnevne proslave, igranje fudbala u stanovima, pustanje jezivo glasne muzike... Takvim ljudima nije mesto u zgradama, neka se svako ko ih brani stavi minut u situaciju njihovih komsija. Mnogi ce zaista morati da ode na periferiju, selo, eventualno u neku kucu. Ali, u pitanju je pre svega bezobzirnost, bahatost.

  • Rj38

    8. decembar 2019 | 06:13

    Ja imam od memorijske pene,super su. Ne cujes ni sorstveno hrkanje😉😁😉

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>