• 4

Meksiko otkrio izvor nafte, najveće u tri decenije

Prva bušotina izbušena u junu

  • 4

Meksička državna naftna kompanija Pemeks saopštila je da je na jugoistoku zemlje otkrila najveće nalazište nafte od 1987. godine, čije bi rezerve mogle da iznose 500 miliona barela.

Ogromno nalazište Keski u primorskoj državi Tabasko otkriveno je pre nekoliko meseci, pri čemu je prva bušotina, koja danas proizvodi 4.500 barela dnevno, izbušena u junu, prenosi Rojters.

- Prema analizi informacija dobijenih iz bušotine i seizmičkih podataka sa tog područja, danas možemo da potvrdimo postojanje džinovskog nalazišta čije su rezerve ekvivalentne količini od 500 miliona barela sirove nafte - naveo je glavni izvršni direktor Pemeksa Oktavio Romero Oropeza.

Šef Pemeksa je takođe otkrio razvojne planove za ovo naftno polje koje se prostire na 34 kvadratna kilometra. Na tom polju bi trebalo da se izbuši do 11 bušotina kako bi sledeće godine proizvodnja dostigla 69.000 barela nafte dnevno (bdp) i 300 miliona kubnih metara gasa.

Do 2021. godine, kompanija planira da dostigne proizvodnju na tom polju od 110.000 bpd i 410 miliona kubnih metara prirodnog gasa dnevno.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бода

    Е сад су га угасили. Почињу врло брзо немири, жуте патке, обојене револуције, НВО организације... стиже им демократија...😂😂😂

  • Ja

    Sigurno ima i terorista tamo,moraće Amerikanci to da reše

  • Mlj1228

    Sad će ih ameri proglasiti za diktatore teroriste I trgovce drogom, kako bi ih lako napali i oduzeli im nalazišta kao i svuda po svetu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke