• 0

Comokos: Za više ulaganja i veću trgovinsku razmenu dve zemlje

Grčko-srpski poslovni savet u narednom periodu radiće na tome da se poveća broj grčkih investicija u Srbiji

  • 0
predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Grčka

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Grčko-srpskog poslovnog saveta Simeon Comokos poručio je danas, otvarajući privredni forum u Atini, na kojem učestvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da je to važan dan za političke i ekonomske odnose Srbije i Grčke.

Comokos je istakao da Grčka i Srbija imaju dugu tradiciju dobrih odnosa i jake istorijske veze, a da je u poslednjim decenijama, zajednički stvoreno snažno političko i ekonomsko partnerstvo.

Comokos, koji je i počasni kozul Srbije, rekao je da je Vučić nesumnjivo vodeća politička ličnost u regionu, zahvaljujući kojem Srbija ima vodeću ulogu u političkom i ekonomskom razvoju u jugoistočnoj Evropi.

Srbija je, kaže, u poslednjih nekoliko godina pokazala impresivan rast u oblasti ekonomije, trgovine, industrije, energetike i rudarstva, a istovremeno je stvoren poslovni ambijent koji je privukao veliki broj direktnih stranih investicija.

Takođe, Comokos je rekao da je Vučić kroz važne inicijative promovisao dijalog o mnogim političkim i ekonomskim pitanjima među susednim zemljama.

Naveo je da će Grčko-srpski poslovni savet u narednom periodu raditi na tome da se poveća broj grčkih investicija u Srbiji, obim trgovine između dve zmelje, ali i da promoviše lepote Srbije, kako bi što više grčkih turista posetilo Srbiju.

Comokos je istakao da taj Savet u potpunosti podržava napore Srbije da postane članica EU.

Potpredsednik Grčko-srpske komore trgovine i industrije Teodor Karakasis rekao je da su grčki privrednici, pre nego što je tu zemlju pogodila kriza, investirali u Srbiji, kao i u druge zemlje na Balkanu, ali su, kaže, u Srbiju otišli sa "otvorenim srcem".

Dodao je da srpska ekonomija raste poslednjih godina i čestitao predsedniku na napretku ekonomije, i to, kako je rekao, uprkos političkim izazovima.

- Grčki investitori imaju veliki interes da investiraju ili ponovo investiraju u Srbji i siguran sam da će ih vaša poseta dodatno ohrabriti - rekao je Karakasis.

On je rekao da će uslovi poslovanja u Srbiji privući nove grčke investitore, sada kada je u Grčkoj ponovo bolja situacija, jer privrednici ponovo traže mesta za ulaganje.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>