• 34
 ≫ 

Normalizacija poštanskog saobraćaja, možete da podignete penziju već danas

 ≫ 

Isplaćeno više od 103.000 penzija

  • 34
postar, čika

Foto: Pixabay

JP "Pošta Srbije“ uz punu odgovornost prema korisnicima i zaposlenima sprovodi mere za uspostavljanje neometanog procesa rada u svim radnim jedinicama i poštama sa ciljem blagovremene isplate penzija i regulisanja poštanskih tokova.

Danas se isplata penzija na šalterima pošta obavlja neometano u 1.446 pošta širom Srbije. Tokom prvog dana isplate penzija na šalterima pošta isplaćeno je preko 103.000 penzija.

Dostava penzija na kućnu adresu za 190.000 penzionera će se obavljati po planu počev od sutra, sukcesivno u narednih pet dana.

- Napominjemo da su od 3. decembra do danas penzije blagovremeno isporučene na adrese 15.700 penzionera iz samostalnih delatnosti i blizu 61.000 poljoprivrednih penzionera. Takođe, zbog tehnoloških problema u fazi prerade zbog nezakonite obustave rada dela zaposlenih, sprovedene su mere da pošiljke koje kasne budu u najskorije vreme isporučene do krajnjih destinacija. Uspostavljene procedure podrazumevaju davanje prednosti prioritetnim pošiljkama, poput medicinske opreme i materijala, hitne zdravstvene dokumentacije, pioritetnih pošiljaka važnih institucija i računa velikih korisnika koji pokazuju puno razumevanje i saradnju - naveli su u tom preduzeću.

Iz Pošte Srbije navode i da je otežano funkcionisanje poštanskog saobraćaja u prethodnim danima prouzrkovano "nezakonitom obustavama rada jednog manjeg dela zaposlenih".

- S tim u vezi u 90 od ukupno 1.536 korporativnih i ugovornih pošta na teritoriji čitave Srbije onemogućeno je uspostavljanje zakonskog minimuma procasa rada, a mere koje se primenjuju imaju za cilj uspostavljanje neometanog rada šaltera i u pomenutih 90 pošta. U ime preko 12.000 zaposlenih koji obavljaju savesno svoje radne obaveze, jer oni jedini imaju legitimitet da upute izvinjenje korisnicima, prenosimo jasnu poruku korisnicima da preduzimamo sve neophodne mere da zadržimo poverenje koje nam ukazuju - rekli su u Pošti.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 011

    10. decembar 2019 | 16:21

    Budimo realni....nije lako biti poštar.....kiša,sneg,hladnoća,sunce...vučes onu torbu i to za 30000 😕😕😕

  • Do kraja

    10. decembar 2019 | 20:05

    Podrzavam sve koji protestuju i koji su nezadovoljni. Sve dok je onih "ima ko hoce" bice nam lose. Ko god dodje na vlast sedi u fotelji nista ne radi cacka telefon u skupstini i uzima 5 puta vise od ovih radnika koji biciklom raznose postu po hladnom vremenu. Voleo bih i da lekari i gsp vozaci stupe u strajk, jer zasluzuju vise. Moja puna podrska postarima i svima koji su nezadovoljni.

  • Pravednik

    10. decembar 2019 | 19:27

    Samo da nije bilo za džabe....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>