• 9

MTS obaveštava građane: Zbog Pošte računi stižu na telefon

Bez papira ovog meseca

  • 9
mobilni telefon racun poruka

Foto: Profimedia, Telegraf

Mobilna telefonija Srbije (MTS) upravo je obavestila svoje korisnike da računi za prethodni mesec neće biti uručeni zbog zastoja poštanskog saobraćaja. Umesto toga, svi koji imaju broj kod ovog operatera stanje o svom računu dobiće putem SMS poruke.

- Zbog zastoja u dostavljanju pošiljaka i potencijalnog kašnjenja u dostavi računa, dostavljamo Vam informaciju o zaduženju za mesec novembar 2019. Vaš ukupan račun za novembar iznosi ...- glasi poruka koju je MTS poslao.

Osim ove, i neke druge kompanije su pomerile svoje rokove i poslovne obaveze. Tako je Javno komulano preduzeće "Infostan“ nedavno obavestio korisnike da je zbog štrajka u pošti produžen rok za korišćenje popusta na novembarske račune objedinjene naplate do 20. decembra.

Korisnici mogu na sajtu preduzeća preuzeti elektronsku kopiju računa ne čekajući da im račun stigne redovnom poštom na kućnu adresu.

Podsetimo, kako je  saopšteno,  JP "Pošta Srbije“ trenutno sprovodi mere za uspostavljanje neometanog procesa rada u svim radnim jedinicama i poštama sa ciljem blagovremene isplate penzija i regulisanja poštanskih tokova.

Iz Pošte Srbije naveli su i da je otežano funkcionisanje poštanskog saobraćaja u prethodnim danima prouzrkovano "nezakonitom obustavama rada jednog manjeg dela zaposlenih".

Nedavno su za naš portal rekli i da će plate zaposlenima biti povećane. 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stimpy

    11. decembar 2019 | 21:07

    Gospodo, ovo je bezobrazluk! I u radnjama pise za robi za koju niste dobili racun niste duzni da platite! Sms poruka nije racun i oni su duzni da nadju nacina da dostave racune ili produze rok kao sto je to infostan uradio! To sto postari sa pravom strajkuju nije moj problem! A ako vec i placam bez racuna ili dostavljanjem elektronskog racuna, ocekujem popust jer nit su stampali racun niti placali postarinu!

  • MTS porez

    12. decembar 2019 | 09:33

    MTS već 9 meseci vrši rekontrukciju sistema elektronskog plaćanja. Trebalo je biti završena 25. marta pa u junu/julu i na kraju su dali neodređeno vreme. Za svaki račun pošta uzima 45 din. najmanje, tako da se prihod pošte uvećava. Da li to služi za isplatu plata radnika ?

  • Nenad

    12. decembar 2019 | 11:02

    I sada ce ko zna koliko penzionera da duguje za telefon, jer nisu dobili racune. Stvarno ocekujete da svi penzioneri imaju mobilne i citaju elektronsku postu?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>