• 0
 ≫ 

Kompanija "dm drogerie markt" dobitnik Priznanja za razvoj lokalnog preduzetništva

 ≫ 

Na tradicionalnoj dodeli Godišnjih nagrada Srpske asocijacije menadžera u okviru segmenta "Za podršku konkurentnijoj privredi“ kompaniji dm drogerie markt uručeno je Priznanje za razvoj lokalnog preduzetništva zahvaljujući uspešnoj realizaciji projekta dm inkubator.

  • 0
DM

Foto: Zoran Mirčetić

Ove godine, po prvi put, Srpska asocijacija menadžera (SAM) je u saradnji sa USAID Projektom za konkurentnu privredu dodelila specijalna priznanja kompanijama koje su tokom 2019. godine uložile posebne napore u promociju i razvoj prehrambene industrije, podizanje konkurentnosti u proizvodnji hrane, razvoj malih lokalnih preduzetnika, kao i uvođenje inovacija na tržištu. Tako je dm drogerie markt prepoznat kao vodeća kompanija koja je, realizacijom projekta dm inkubator, dala poseban doprinos razvoju lokalnog preduzetništva.

- Projekat dm inkubator u okviru kojeg je 18 domaćih proizvođača dobilo jedinstvenu priliku da kroz dm drogerije plasira 57 proizvoda iz segmenta hrane i iz segmenta za negu i lepotu, pokrenuli smo kako bismo pružili podršku domaćim kompanijama različitog biznis formata. U našem asortimanu već ima preko 1.500 srpskih proizvoda, a ovim projektom želeli smo da stvorimo tržišne uslove i za ostale inovativne domaće proizvođače koji su im u redovnim okolnostima teško dostupni. Naš identitet temelji se na društveno odgovornom poslovanju i velika nam je čast što kao kompanija možemo da utičemo na privredni razvoj domaćeg tržišta. Naročito smo ponosni kada, kao u slučaju ovog Priznanja, potvrde našeg poslovanja dolaze upravo iz struke - izjavila je Alexandra Olivera Korichi, direktorka dm drogerie markt Srbija i Severna Makedonija.

DM

Foto: Zoran Mirčetić

Projekat dm inkubator kompanija dm drogerie markt pokrenula je 1. oktobra 2018. godine, u saradnji sa USAID Projektom za konkurentnu privredu, Razvojnom agencijom Srbije (RAS), Nacionalnim udruženjem za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica i Fakultetom primenjenih umetnosti, sa ciljem da domaćim proizvođačima omogući da razviju i plasiraju svoje proizvode na policama dm-a, najvećeg drogerijskog lanca u Evropi. Uz pomoć mentora i stručnjaka iz oblasti prehrane, kozmetologije, asortimana, dizajna i marketinga, učesnici su radili na unapređenju svojih proizvoda i poslovanja, nakon čega su dobili priliku da osvoje kupce u preko 90 dm drogerija u zemlji.

Priznanje za razvoj lokalnog preduzetništva SAM predstavlja dodatnu potvrdu biznis modela dm inkubatora koji je realizovan zahvaljujući uspešnom partnerstvu javnog i privatnog sektora.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>