• 12

Liči li ovo na pretnju? Bugari nam odgovorili - nema dovoljno gasa za Srbiju, ni sada ni kasnije

Bugari priznaju da ne ide sve po planu

  • 12

Malo je verovatno da će količine gasa koje će u Srbiju i Mađarsku biti isporučivane cevovodom "Turski tok" biti dovoljne, izjavio je bugarski stručnjak za energetiku Hristo Kazandžijev.

- Isporuke drugim krakom čine se kao veoma problematične. Teško da će isporuke prirodnog gasa "Balkanskim tokom" biti realizovane u bliskoj budućnosti. A ni u daljoj budućnosti, pretpostavljam - ocenio je Kazandžijev, preneo je Sputnjik.

On se takode osvrnuo i na izjavu predsednika Rusije Vladimira Putina da Bugarska namerno odugovlači sa izgradnjom gasovoda na svojoj teritoriji. Kazandžijev je rekao da je u tom slučaju neophodno prisetiti se i situacije koja je povezana sa izgradnjom gasovoda "Južni tok", jer je ruski predsednik takve izjave davao pre nego što je zvanična Moskva odustala od "Južnog toka".

- To me veoma podseća na scenario koji se dogodio sa projektom "Južni tok". Sećate se da je nakon slične izjave došlo do prekida realizacije projekta. Oblaci se gomilaju, preteće gomilaju - rekao je Kazandžijev za "TV+1".

Ruski predsednik Vladimir Putin, kako smo već pisali, u Sočiju je rekao da Bugarska namerno odugovlači sa izgradnjom "Turskog toka" na svojoj teritoriji.

Projekat Turski tok podrazumeva izgradnju gasovoda koji se sastoji iz dva kraka, kapaciteta od po 15,57 milijardi kubnih metara.

Prvi krak je predviđen za isporučivanje gasa turskim potrošačima, dok je drugi krak namenjen za snabdevanje zemalja južne i jugoistočne Evrope. Celokupan projekat bi trebalo da bude gotov u maju 2021. godine.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Štosamovonapisao

    13. decembar 2019 | 10:05

    Zar nasi vekovni iskreni prijatelji Bugari.....nije moguće!Pa oni su na uvek zeleli dobro i jad smo bili najslabiji uvek su nam slali vojsku da na pomogne i cuvali su nasa prazna sela dok su muskarci bili u povlacenju ka Grckoj i nisu bam palili sela i nisu ubijali,silovali mucili i pljacjali nego su eto bratski pomagali kako u prvom tako i u drugom svetskom ratu a Boga mi i u balkanskim ratovima....i sve to cemo im zaboraviti zbog obicnog gasa koji cak i nije njihov?!Pa ne salju mama oni gas koliko znsm nego Rusija a Rusi ce isporucivati gas ne samo dovoljno za Srbiju nego i dalje od nas i ako ga Bugari ne budu propustali morace da ga skladiste i oni za to ne mogu da imaju kspacitete jso i niko u ostalom jer su kolicine neogranicene a to mora i da se plati sto oni sigurno ne mogu.

  • nikolas

    13. decembar 2019 | 09:55

    BRISEL CE LAKO UBEDITI BUGARE SRBOFOBE DA NASKODE SRBIJI I SRBIMA !!!

  • JEDAN OD NAS

    13. decembar 2019 | 11:01

    Upravo sam gledao snimak iz Kongresa SAD. Pokvarenjaci, sada su konačno javno i otvoreno rekli da su u Hladnom ratu sa Rusijom i Kinom, i da nema ništa od Nord Strima 2 i od Turskog toka, pošto svaka država, koja se ne bude držala američkih pretnji momentalno dobija sankcije. Zato nas bugari, "pravoslavna braća" lažu mesecima. Znali su još pre pola godine, možda i pre 1 godinu da će na kraju biti ovako. A mi? Glumimo neutralnu državu. Ameri nas neće, a Rusija sada, pod Putinom nije ona pod Jeljcinom. Okrećimo se Rusima, ovaj ološ sa zapada će nas uništiti. Južni tok smo gradili džabe, sada rutu Turskog toka kroz našu zemlju. A bugari, ološ, zato ništa nisu ni počinjali, da ne troše pare na nešto što se neće sagraditi. Zatim, kineska inicijativa, "Jedan put, jedan pojas"i tu će Ameri uvoditi sankcije. Takve sankcije jedna Turska ili Nemačka mogu podneti, ali Srbija, bez podrške Rusije i Kine ne može. A da se okrenemo svojim zlotvorima, pa nismo valjda mazohiste (inače i da mi hoćemo, Ameri nas neće). Sada nema više:" Malo Rusija, malo zapad"; sada moramo konačno da odaberemo, ja se nadam Rusiju. Ili smo gotovi, ali ovaj pu zaista..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>