• 5
 ≫ 

Za Svetog Nikolu od Beograda do Čačka za sat vremena

 ≫ 

"Novi auto-putevi, nove pruge i aerodromi – služi da poveže građane i da im više ništa ne bude daleko"

  • 5
Koridor 10 od Kuzmina do Batrovaca, Zorana Mihajlović, kontrola

Foto: mgsi.gov.rs

U sredu, pred Svetog Nikolu, u saobraćaj ćemo pustiti deonicu auto-puta od Surčina do Obrenovca, čime dobijamo 120 kilometara u nizu od Beograda do Čačka i vožnju od sat vremena. O tome smo samo mogli da sanjamo do pre nekoliko godina, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je za jutarnji dnevnik RTS-a istakla da je ovaj projekat završen u roku i da su ga gradile zajedno kineske i srpske kompanije. 

- Izgrađeno je 17,6 kilometara auto-puta, plus velelepni most preko Save i Kolubare. Puštanjem u saobraćaj ove deonice koja je deo “Miloša Velikog” smanjićemo gužve koje sada postoje na ulasku na ovaj auto-put. Nastavljamo dalje izgradnju “Miloša Velikog”, do kraja 2021. biće gotova deonica od Čačka do Požege, a radimo i na izradi projektno-tehničke dokumentacije od Požege do granice sa Crnom Gorom. Vrednost same dokumentacije je 50 miliona evra - istakla je Mihajlović.

Ona je, najavljujući multimedijalnu izložbu Ministarstva, koja se otvara pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, istakla da će građani do petka od 12 do 17 časova moći da vide sve što je izgrađeno u Srbiji u prethodnih nekoliko godina, navodi se u saopštenju ministarstva.

Istakla je da je ideja ove nesvakidašnje izložbe da ništa više nije daleko.  - Jer, sve što smo uradili i na čemu radimo – novi auto-putevi, nove pruge i aerodromi – služi da poveže građane i da im više ništa ne bude daleko - kazala je Mihajlović.

- Svi koji dođu na izložbu u Palatu Srbija moći će da prođu kroz najduži tunel Manajle, da dotaknu most Vrla kod Vladičinog Hana, da vide novi voz ‘štadler’ i osete kako je voziti se njime 100 kilometara na sat, da hodaju ‘Beogradom na vodi’, uđu u prvi stan za vojsku i policiju, i još mnogi toga - rekla je ona.

Video: Koridor 11 od Obrenovca do Surčina iz vazduha

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neki tamo

    16. decembar 2019 | 11:40

    A dok se stigne do Surčina i Obrenovca...

  • Peki

    16. decembar 2019 | 12:45

    Sada će autošovinisti i večiti nezadovoljnici početi da omalovažavaju čak i ono što za zapadnu Srbiju život znači.

  • 92

    16. decembar 2019 | 11:53

    Samo bez rakije sat vremena.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>