• 0

Atlantic sa Saponijom i Kanditom potpisao ugovor vredan preko 14 miliona evra

Saponia i Kandit su distribuciju svojih brandova za tržišta Srbije i Slovenije od iduće godine poverili vodećem regionalnom distributeru

  • 0
Tim Saponia, Kandit i Atlantic distribucija

Foto: Atlantic Grupa

Krajem godine vodeći regionalni proizvođač deterdženata Saponia i konditorska industrija Kandit, potpisali su sa Atlantic Grupom ugovor kojim se obezbeđuje rast poslovanja u 2020. Obe kompanije su distribuciju svojih brendova za tržišta Srbije i Slovenije od početka januara iduće godine poverile Atlantic Grupi, kao vodećem regionalnom distributeru roba široke potrošnje. Ovaj ugovor označava početak saradnje tri renomirane kompanije, a očekivani promet na godišnjem nivou iznosi više od 14 miliona evra.

- U želji da napravimo dodatni iskorak sa našim brendovima, približavajući ih još više potrošačima, odlučili smo se za pouzdanog partnera s dokazanim rezultatima. Sigurni smo da će vrednost Atlantic-ove distribucije, uz nastavak svake potrebne podrške našeg sistema Saponijinim i Kanditovim brendovima, omogućiti očekivani iskorak u Sloveniji i Srbiji, gde lansiramo naše partnerstvo - komentarisala je saradnju Predsednica Uprave Saponije Dajana Mrčela.

- Srbija i Slovenija za nas su dva izuzetno važna tržišta, a u organizaciji distribucije nose i pridev strateška. Uvođenjem Kanditove Rum pločice, Faksa, Ornela i drugih jakih regionalnih lidera iz Saponije u portfolio Atlantic-ove distribucije dodatno jačamo našu ponudu na ovim tržištima, gde smo već snažno prisutni sa asortimanom uglednih svetskih kompanija kao što su Red Bull, Ferrero, Unilever ili Rauch, kao i sopstvenim brendovima koji predvode u svojim kategorijama poput Grand kafe, Barcaffe-a, Argete, Cedevite ili Smokija - rekao je potpredsednik Atlantic Grupe za Distribuciju Srećko Nakić.

Atlantic Grupa gotovo tri decenije razvija distributivno poslovanje u skladu sa najboljim svetskim praksama u industriji i potrebama lokalnih tržišta i kompanija. Partnerstvo sa Saponijom i Kanditom, nakon odličnih rezultata ostvarenih širenjem distributivnog portfolia u regionu u 2018. godini, još jednom potvrđuje kontinuirani fokus na razvoj distribucije kao važne poluge razvoja ukupnog poslovanja.

Saponia i Kandit svoju odličnu poziciju na tržištu zahvaljuju kontinuiranim ulaganjima u razvoj brendova, ali i dugogodišnjoj tradiciji. Saponia sa 125 i Kandit sa 100 godina tradicije predstavljaju važne stubove unutar svojih industrijskih grana u Hrvatskoj i kontinuirano se potvrđuju i na tržištima regiona. Sa Atlantic-ovom distribucijom sada očekuju i dodatni rast zastupljenosti i prometa u Srbiji i Sloveniji.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>