• 3

Top 7 kruzera za 2020. godinu: Spremite od 400 do vrtoglavih 9.000 dolara

Turistički online vodič Conde Nast Traveler nedavno je objavio svoju godišnju Zlatnu listu najboljih kruzera, a oni su: Norwegian Getaway, Oceania Marina, Crystal Serenity, Viking Ra, Seabourn Ovation, Regent Seven Seas Voyager i Silversea Silver Spirit

  • 3

Ako ne prezate od velikog broja ljudi na jednom mestu, otvorenog mora i plovidbe u kontinuitetu, krstarenje kruzerom je odličan izbor za vas. Donosimo vam priču o sedam trenutno najluksuznijih kruzera koji spajaju sve svetske obale, počev od Kariba, preko Francuske Polinezije i Atine, pa do reke Nil.

Grčka prestonica je, inače, luka za tri od sedam kruzera sa liste.

Norwegian Getaway

Putovanje ovim kruzerom traje od pet do sedam dana, košta 399, odnosno 599 dolara po osobi, i spaja putanju od Nju Orleansa do Zapadnih Kariba. Usputne stanice su Meksiko, Jamajka i Veliki kanjon Kolorada. Sa dužinom od 300 metara i kapacitetom za skoro četiri hiljade gostiju, Norwegian Getaway svrstava se među najimpozantnije kruzere sveta.

Oceania Marina

Od Kopenhagena do Stokholma stići ćete za deset dana, ukoliko izdvojite čak tri hiljade dolara za ovaj luksuzni baltički doživljaj. Kruzer kreće iz prestonice Danske, a kako bi stigao do krajnje destinacije prelazi čak osam gradova među kojima su Berlin, Sankt Peterburg i Helsinki. Oceania Marina prima 1.250 ljudi, a dizajn za njegove prostorije osmislio je Ralf Loren.

Crystal Serenity

Dvonedeljno uživanje je zagarantovano ako se odlučite za ovaj kruzer koji vodi od Tahitija, Tonge i Fidžija, do Novog Zelenda. Ipak, njegova cena je vrtoglava (4.549 dolara po osobi), što se svakako ne uklapa u svačiji budžet za odmor. Kruzer Crystal Serenity je prošle godine renoviran i redizajniran, nakon 17 godina uspešnih plovidbi, i sada se po mnogo čemu razlikuje od standardnog enterijera.

Viking Ra

Egipat je jedna od najprivlačnijih destinacija sveta, čiju je lepotu i istoriju možda najbolje doživeti sa reke. Tu nastupa velelepni kruzer Viking, specijalizovan za plovidbu rekom, koji nudi jedinstveni dvanaestodnevni program Faraoni i piramide. Ruta podrazumeva obilazak Kaira i vožnju Nilom, a atmosfera na kruzeru je vrlo intimna budući da prima svega 52 gosta. Mnoge kabine imaju balkone.

Seabourn Ovation

Od čarobnog Lisabona do drevne Atine možete stići brodom, za 14 dana, u međuvremenu uživajući i u lepotama Španije, Francuske i Italije. Ovo je idealna tura za sve ljubitelje Mediterana, košta šest hiljada dolara po osobi, i pruža intimnu atmosferu. Seabourn Ovation je redizajniran prošle godine, ima 300 prostorija i dugačak je 200 metara.

Regent Seven Seas Voyager

Među najskupljima na listi je kruzer koji spaja Istanbul i Atinu, uključuje devet nivoa, prima oko 700 gostiju, i upoznaje vas sa lepotama grčkih ostrva kao što su Rodos, Mikonos i Santorini. Ako želite da uživate u ovom proputovanju, potrebno je da izdvojite oko devet hiljada dolara. Kupanje u bazenu pod vedrim nebom, gurmanski specijaliteti i kabine sa balkonom – samo su neke od prednosti kruzera.

Silversea Silver Spirit

Rezervisan za sve koji vole egzotiku i sudar različitih kultura, ovaj kruzer pruža mnogo više od luksuza i hedonizma. Polazna tačka je Mumbaj, a krajnja – ponovo Atina. Putovanje traje čak 26 dana, i košta 12 hiljada dolara po osobi. Na putu do grčke prestonice Silversea Silver Spirit prolazi kroz Dubai, Dohu, Jerusalim i Nazaret, a kapacitet gostiju je 608.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    16. decembar 2019 | 14:48

    Moja cerka je radila na oceanija marini prosle godine proglaseni su za najbolju kuhinju na moru i ona je prezadovoljna i ove godine je u istoj kompaniji samo na rivijeri

  • Miroslav

    17. decembar 2019 | 14:30

    Pozdrav najboljem security officer-u na brodu Getaway, Danijeli Slavnić! Dokazani profesionalac u svom poslu, nekada ovde a sada i u svetu! Ponosan na prijateljstvo sa njom!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>