• 60

Predsednik Vučić obišao izložbu "Srbija 2019 - godina infrastrukture: Ništa više nije daleko"

U Palati Srbija otvorena je izložba "Srbija 2019. – godina infrastrukture: Ništa više nije daleko"

  • 60

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je večeras multimedijalnu izložbu "Srbija 2019 - godina infrastrukture: Ništa više nije daleko", na kojoj su predstavljeni ostvareni rezultati i novi projekti u oblasti infrastrukture, građevinarstva i saobraćaja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednica vlade i ministrka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović na otvaranju izložbe.

Predsedništvo Srbije

Vučić je obilazeći izložbu zajedno sa ministarkom građevine Zoranom Mihajlović i predstavnicima Puteva i Koridora, u čak pet sala u Palati Srbija, rekao da je za njega "najmoćniji i najkorisniji" most preko Save i Kolubare kod Obrenovca.

Vučić se prolazeći kroz sale u kojima su pojedinačno predstavljeni infrastrukturni projekti, između ostalog informisao i o Plavom vozu i predlozio da bi Titov voz mogao da se iskoristi kada dolazi neko od stranih zvaničnika u posetu Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednica vlade i ministrka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović na otvaranju izložbe.

Predsedništvo Srbije

Kada ćemo da uradimo marine i pristaništa i za obične čamce u Beogradu, zapitao je Vučić nadležne obilazeći salu "Vodni saobraćaj" i dobio dogovor da se već radi na tim projektima.

Predsednik se upoznao i sa kompletnim projektom "Beograd na vodi" i pogledao mulitmedijalnu prezentaciju sa virtuelnom turom kroz naselje i objekte.

U delu gde je predstavljen projekat izgradnje stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti sa delom oglednog stana, Vučić je na informaciju da će do aprila biti raspisani tenderi za izgradnju ukupno 5.700 stanova za pripadnike službi bezbednosti, a do kraja 2020. za 8.000 stanova, rekao da treba graditi i još više.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednica vlade i ministrka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović na otvaranju izložbe.

Predsedništvo Srbije

Vučić je obišao i maketu tunela Manajle i najsavremenijeg voza "Štadler", kao i vagon restoran sa sedištima, gde se može videti kako izgleda kada na našim prugama voz ide 100 kilometara na sat.

Kako je izgledala ova multimedijalna izložba, koja će za građane biti otvorena u četvrtak i petak, od 12 do 17 sati, pogledajte u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa3

    ja bih na tu izlozbu poneo gradonacelniku balon za vodu ,slican onima koji mestani ritopeka koriste dok cekaju u redu za vodu koju im dovoze cisterne grada beograda za skupe pare.taj balon je zakacio tri veka ,bar po pricanju pradede milorada koji ga je kupio na pijaci u pancevu krajem 19 veka,opleten prucem koje je dva puta menjano.punio ga je vodom njegov otac kada su dereglijom isli na pijac u pancevo i to na cesmi od gradskog vodovoda na obali tamisa.upotrebno-tehnoloski taj stakleni balon je degradiran:prvo je u 19 veku punjen iz slavine marije terezije a izgleda da ce karijeru da zavrsi u 21 veku,pod pokroviteljstvom beogradskih otaca ispod slavina kamion cisterne.ipak ne moze da im se ne oda priznanje za negovanje starih zanata:sakadzijskog.mozda i zbog toga ritopek dan danas nema vode na vodovodu koji se gradi vec jedno 5 decenija.

  • Ana

    Ovo je jasan pokazatelj gde je Srbija bila nekada, a gde je sada. Slazem se da tek treba jos da se gradi, ali napreedak je neverovatan. Sad sa sigurnoscu mozemo reci da je sve moguce za nasu zemlju. I da nista nije daleko, a ni nedostizno. Bravo!

  • Janko

    Ponosni smo na sve sto je dosad uradjeno. Samo napred.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke