• 52

Beograđani izabrali: Stari savski most ide na suvo, premeštaju ga u Ušće

Završena anketa, građani izabrali "opciju dva"

  • 52

Rezultat anonimne ankete na sajtu grada Beograda među građanima je da se Savski most premesti u park Ušće.

Prema planovima gradskih čelnika, uzvodno, gradiće se novi most za pešačko-biciklistički saobraćaj.

Gradski urbanista Marko Stojčić je za naš portal rekao da je "najveći broj građana izabrao opciju premeštanja konstrukcije Starog savskog mosta u park Ušće i izgradnju novog mosta, koji će spajati Novi Beograd sa Adom Ciganlijom".

Stojčić je kazao da izabrana varijanta premeštanja mosta „podrazumeva nekoliko intervencija, čiju razradu tek možemo da očekujemo.

Građani su izabrali varijantu koja podrazumeva dve faze – izgradnju novog mosta za pešačko-biciklistički saobraćaj u nastavku Ulice Omladinskih brigada do Ade Ciganlije i demontažu Savskog mosta kao i njegovu montažu između Tržnog centra "Ušće" i Muzeja savremene umetnosti.

Po toj ideji, most u Parku Ušće bio bi "skulptura" na 4,5 metra iznad tla, a prostor pod mostom bi imao kulturne, komercijalne i zabavne sadržaje.

Investiciona vrednost radova je oko 1,7 milijardi dinara ili oko 15 miliona evra.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    Ovo je sprdnja..toliko mostova u bgd treba na rekama..bar 4.5 . Oni i ovo sto imamo stavljaju na suvo !!???????? Jeli moguce da smo mi dvi debili !?????..

  • Čiča

    Da stave most na suvo.? Čitam pet puta. Ne mogu da verujem. Most preko livade. Pola sveta obiđoh to ne videh. Most preko livade.

  • Alex

    Koja je ovo ludorija da premiste livadu, unrsto u bloku 45 da su napravili pesacki prelaz do ade.... ludilo

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke