• 9
 ≫ 

Razišla se magla: Prvi avion poleteo sa aerodroma "Morava"

 ≫ 

Treća sreća

  • 9

Sa piste u Lađevcima nešto pre 12:00 časova poleteo je prvi avion "Er Srbije" sa aerodroma "Morava". Nakon kašnjenja zbog magle, 70 putnika otputovalo je za Beč.

Avion ATR 72-500 poleteo je iz Beograda i prešao između Valjeva i Ljiga, preleteo Vujetince u pravcu Knića gde je napravio zaokret i sleteo iz pravca Kraljeva.

- Veliki dan za aerodrom Morava. Aerodromi Srbije učinili su sve da do ovog dođe. U toku zimske sezone leteće se ka Beču, kasnije ka Solunu. Ovo nije kraj, nadamo se da će se broj destinacija povećavati. I da ćemo imati još bolje uslove - rekao je direktor Aerodroma Srbije, Mihailo Zdravković.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je izjavio da je to istorijski dan za Raški, Moravički i Zlatiborski okrug, jer će sada građani tog kraja umesto za tri sata do Beograda putovati pola sata, a do Beča sat i po.

Aerodrom Morava

Photo: Serbian Government/Slobodan Miljevic

- Generacije Kraljevčana sanjale su ovaj dan i danas konačno iz Kraljeva letimo za Beč - rekao je Terzić.

Prema njegovim rečima, uz početak gradnje Moravskog koridora, otvaranjem Leonija i Taip grupe, Kraljevo ponovo postaje industrijski grad i grad koji je dobro infrastrukturno povezan sa svim gradovima u Srbiji, ali i sa inostranstvom.

- Očekujem da je ovo početak novog života na Ibru i da ćemo u godinama koje slede govoriti samo o uspesima i dobrim rezultatima - podvukao je Terzić.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović saglasan je sa kraljevačkim kolegom da je ovo veliki dan za sve stanovnike centralne i zapadne Srbije, dodajući da za njih počinje "nova era i da je ubeđen da će već u narednim godinama "kargo" terminal stvoriti uslove za poljoprivrednike i privrednike da sa svojim proizvodima brže dođu na tržište Evrope i sveta.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Ðurović kaže da je aerodrom u tom regionu bio želja i potreba u turističkom i privrednom smislu, kako bi bio povezan sa centrima u Srbiji i u Evropi.

- U turističkom smislu, za Vrnjačku Banju je to veliki poduhvat, jer smo imali veliki hendikep i primedbe i naših turista i turista iz inostravnstva koji su se žalili na dug transfer od Beograda do Vrnjačke Banje - rekao je Ðurović.

Izrazio je nadu da će u dogovoru sa "Er Srbijom" u narednom periodu dogovoriti čarter letove koji su turistički bitni za Vrnjačku Banju.

Aerodrom "Morava" ima sve što je putnicima potrebno, a i Banka Poštanska štedionica je nedavno na aerodromu otvorila svoju ekspozituru.

Prvi avion sa aerodroma "Morava" kod Kraljeva trebalo je ka Beču da poleti jutros u 7.55. Poletanje je, međutim, bilo odloženo jer letelica iz Beograda nije mogla da sleti na pistu "Morave" zbog guste magle.

 

(Telegraf Biznis/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    17. decembar 2019 | 11:55

    Polece k'o sa njive. To se zove Aerodrom?

  • M.K.

    17. decembar 2019 | 17:16

    Nisam ni pratila vesti oko toga da je bio treci planiran ovo je stvarno super 👌jos jedan internacionalni aerodrom glavni u Beograd i jedan u Nisu sad i Kraljevo bravo. Sve naj bolje ✈ i da svaki putnik stigne bezbedno na svom cilju😊 koristicu uslugu prvom prilikom.

  • Boki

    17. decembar 2019 | 13:29

    Samo napred i što više letova. Srbija br.1 mora da bude, uz Grčku, na celom balkanu !💪💪

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>