• 5
 ≫ 

Zaharova: Klark je povezan sa dve velike kompanije na Kosovu

 ≫ 

Deo je i rukovodstva kanadske kompanije za energetiku

  • 5

Bivši komandant NATO u Evropi Vesli Klark, koji je naredio bombardovanje Jugoslavije, sada je povezan sa dve velike kompanije koje posluju na Kosovu, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Klark je u intervjuu za američke medije izjavio da Rusija koristi Balkan u svoje interese i pokušava da očuva svoju poziciju potkupljujući lokalne političare, podseća Sputnjik.

- Ko o tome govori? Ne treba nas optuživati da se bavimo onim čime se sami bavite, gospodo - odgovorila je Zaharova.

- Klark treba da objasni o takozvanom honoraru koji je dobio od Kosova za otcepljivanje pokrajine od Srbije - naglasila je Zaharova i dodala da je Klark trenutno deo rukovodstva kanadske kompanije za energetiku: - Ono što je interesantno kod ove kompanije je da je ona dobila od Prištine pravo za iskopavanje mineralnih sirovina na skoro trećini teritorije Kosova. Radi se, pre svega, o ogromnim rezervama lignita. On je, takođe, povezan sa firmom ’Geominerali‘, a ona se bavi izvozom otpadnog metala iz pokrajine - rekla je Zaharova.

Kada je reč o tome da javno mnenje formiranju oni ljudi koji su direktno povezani sa finansijskim i ekonomskim interesima u regionu, Zaharova pita: - Da li zbog je toga svojevremeno izdato naređenje da se bombarduje region, da bi se nakon toga sklopili profitabilni ugovori? To je dobro pitanje na koje bi trebalo potražiti odgovor - ocenila je ona.

Klark je ranije rekao američkom medijima da se Rusija meša u unutrašnje politike drugih država i da potkupljuje političare.

Video: Albanci održali čas šlihtanja na meču tzv. Kosova: Hvala vam, Englezi, bili ste uz nas protiv Srba!

(Telegraf Biznis/Sputnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>