• 1
 ≫ 

Novi guverner Banke Engleske Endru Bejli, lider sa međunarodnim ugledom

 ≫ 

Bejli zamenio Marka Karnija

  • 1

Endru Bejli imenovan je za novog guvernera Banke Engleske. Njegova trenutna pozicija je šef tela za finansijsku kontrolu u Ujedinjenom Kraljestvu. Na poziciji guvernera zameniće Marka Karnija, potvrdio je britanski ministar finansija Sadžid Džavid.

 

"Kada smo pokrenuli ovaj postupak, rekli smo da tražimo lidera sa međunarodnim ugledom koji poseduje profesionalno iskustvo u monetarnim, ekonomskim i regulatornim pitanjima. To smo našli u Endrjuu Bejliju", rekao je Džavid.

Bejli će dužnost preuzeti 16. marta i time će postati 121. guverner Banke Engleske. Bilo je najavljeno da će se Karni sa funkcije povući 31. januara, ali da je pristao da na poziciji ostane do 15. marta, radi uobičajene primopredaje dužnosti. Mandat guvernera Banke Engleske traje osam godina.

evro evri euro metalni novac kovanica kovanice

Foto: Pixabay

Bejli (60) je glavni izvršni direktor Agencije za finansijski nadzor koja kontroliše industriju finansijskih usluga u zemlji. Pre ove pozicije, bio je generalni direktor Regulatorne Agencije za bonitet-još jednog organizacionog dela centralne banke Velike Britanije.

Video: Britanija se suočava sa najvećom političkom krizom u 21. veku

(Telegraf Biznis /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Larva

    20. decembar 2019 | 15:06

    Sadžid Džavid... Eto ti Britanija... Nekad Great Britain, danas Great Ciganmalistan.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>