• 2

Raspisan tender za još jednu pistu na aerodromu Morava, iz državne kase 155 miliona

155 miliona iz budžeta Vlade Srbije za novu pistu

  • 2

Nabavku radova za projektovanje i izgradnju druge piste aerodroma Morava oglasila je Vojnograđevinska ustanova Beograd putem pregovaračkog postupka bez javnog poziva za podnošenje ponuda.

Aerodrom Morava Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

U konkursnoj dokumentaciji navedeno je da je izrada tehničke dokumentacije neophodna radi potrebe uključivanja Aerodroma Morava u civilni vazdušni saobraćaj, s obzirom na to da je aerodrom pretežno služio kao vojni aerodrom.

"Za izradu tehničke dokumentacije neophodno je izvođenje terenskih istražnih radova sa pratećim geodetskim radovima, kao i izvođenje ostalih pratećih radova, a radi izdavanja sertifikata aerodroma", navodi se u konkursu.

Rok za izradu idejnog projekta je 10 dana po potpisivanju ugovora, za izradu tehničke dokumentacije i geodetska merenja je poslednji dan decembra, dok je izradu idejnog rešenja neophodno završiti do 31.januara 2020.

Među uslovima tendera navodi se da je potrebno su ponuđači izvršili radove u vrednosti od najmanje 500 miliona dinara na izgradnji manevarskih površina, pre objavljivanja poziva na tu javnu nabavku.

Aerodrom Morava, Ladjevci Foto: Marko Todorović

Juče je bio poslednji dan za dostavljanje ponuda i to neposredno ili putem pošte na adresu Vojnograđevinske ustanove u Beogradu.

Vlada Srbije je donela rešenje kojim se izdvaja 155 miliona dinara iz budžeta za izgradnju nove piste, jer je postojeća građena za vojne avione koji su lakši.

Video: Srbija dobila novi aerodrom Morava

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>