• 0

Razotkriveno 90 tašna-mašna firmi: Novi zakon sprema posebne obuke za 60 poreskih inspektora

Poreska uprava je za proteklih pet godina naplatila 37,7 odsto više javnih prihoda. Siva ekonomija u porastu, ali se unapređuje i Zakon o poreklu imovine

  • 0

Direktorka Poreske uprave Srbije Dragana Marković najavila je juče da je poreska policija pooštreno radila ove godine, i od 1. januara do 30. novembra otkrila čak 90 fantom i peračkih preduzeća.

Marković je u intervjuu za list Politika ocenila da su takve firme najznačajniji generator sive ekonomije i pranja novca, počev od 2014, i dodala da se taj trend nastavio i u tekućoj godini. Poreska uprava je za proteklih pet godina naplatila 37,7 odsto više javnih prihoda.

- Poreska policija je intenzivirala aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije u prometu dobara i usluga, koji se vrši reklamiranjem i prodajom putem interneta - rekla je Marković. Navela je i da je od januara do novembra 2019. privremeno oduzeta roba bez dokumentacije o poreklu u vrednosti od 173,8 miliona dinara.

Dodala je da Poreska uprava kao izvršni organ vlasti nikoga ne šiti i da je objavila spiskove dužnika u 2018. godini, kao i da će 60 inspektora proći posebnu obuku za primenu Zakona o poreklu imovine.

(Telegraf Biznis/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>