• 0

Promocija "eTurista": Ovaj sistem olakšava posao svima koji se bave turizmom i ugostiteljstvom

Sada će se raditi potpuno automatski, iz kancelarije ili od kuće - rekla je premijerka Ana Brnabić

  • 0
premijerka Ana Brnabić, eTurista, Vrnjačka Banja

Printscreen/Twitter/SerbianPM

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovala je svečanosti povodom pokretanja Centralnog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma, "eTurista" i prezentaciji projekta.

- Novim sistemom smo pojednostavili posao za sve koji se bave turizmom i ugostiteljstvom. Sada, kada recimo prijavljujete gosta, nećete morati da idete od APR do policije. Sada će se raditi potpuno automatski, iz kancelarije ili od kuće - objasnila je Brnabićeva.

Pokretanju novog sistema prisustvovali su i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, direktor vladine Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović i predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

 

Premijerka je obišla i Centralni banjski park i nove učionice Osnovne škole "Bane Milenković" u Novom Selu, kao i digitalne učionice, i prisustvovala otvaranju Sportske hale.

MMF nije uputio zahtev Vladi Srbije za povećanje cene struje

 

Premijerka je izjavila da MMF nije uputio Vladi Srbije zahtev da cena struje mora da bude povećana do sredine sledeće godine. Navela je da je cena električne energije u Srbiji najjeftinija u Evropi.

- Mi, bez daljnjeg, time čuvamo socijalni mir. Zato EPS nema dovoljno prihoda, koliko bi imali da je recimo ta cena na jednom realnom nivou. Ali, to je naša politika u ovom trenutku i čuvaćemo je dok još značajnije ne podignemo plate u Srbiji - dodala je Brnabićeva.

Navodi da novi izdaci građanima Srbije ne mogu da se nameću i da je to tema o kojoj Vlada Srbije redovno razgovara za MMF.

- U ovom trenutku to ne postoji kao zahtev do sredine 2020. godine - rekla je premijerka novinarima posle otvaranja fiskulturne sale u Novom Selu kod Vrnjačke Banje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>