• 3

Radna mesta za 100 ljudi: Austrijski Šibel u martu počinje izgradnju fabrike u Jagodini

- Hvala vam na poverenju što ste izabrali Jagodinu - rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma svom domaćinu Klausu Šibelu, direktoru kompanije ŠIBEL u Beču

 • 3
Dragana Marković Palma, Beč

Foto: Aleksandar Dobrosavljević

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma dogovorio je sa direktorom kompanije ŠIBEL (SCHIEBEL) u Beču Klausom Šibelom, da ta kompanija koja se bavi elektro i mašinskom proizvodnjom početkom marta počne izgradnju fabrike u industrijskoj zoni u Jagodini.

- Hvala vam na poverenju što ste izabrali Jagodinu, gde ćete početkom marta graditi fabriku u kojoj će u početku raditi 20, a ukupno kada se sve završi 100 radnika - rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma svom domaćinu Klausu Šibelu, direktoru kompanije ŠIBEL u Beču.

Dragana Marković Palma, Beč

- Hvala vam na poverenju što ste izabrali Jagodinu - Dragan Marković Plama u Austriji - Foto: Aleksandar Dobrosavljević

 

- Jagodina je industrijski centar u centralnom delu Srbije, gde pored domaćih radi i veliki broj kompanija iz inostranstva, posebno iz Italije, koje imaju tržište u celom svetu. Ono što je za Vas i sve strane investiture važno da znate je da je Srbija najstabilnija država na Balkanu i u ekonomskom i u političkom smislu, kao i da je kurs evra stabilan, što je posebno značajno za investitore koji donose pare u Srbiju i otvaraju nova radna mesta. Srbija je baza za plasman proizvoda u istočne i afričko- arapske zemlje, sa kojima naša država ima ugovore o bescarinskoj trgovini. Vaša kompanija ŠIBEL će zbog tog celokupnog privrednog ambijenta u Srbiji i tržišta koja Vam se otvaraju biti prijatno iznenađena. Za investitore iz Austrije je najvažnije što dve države, Srbija i Austrija, imaju odličnu saradnju na najvišem nivou. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima podršku i predsednika i premijera Austrije. Za privrednike je najvažnija sigurnost kada je u pitanju njihov kapital, a sigurnost je u Srbiji - izjavio je u Beču Dragan Marković Palma.

 

Šibel: Zaposlićemo 100 radnika u Jagodini

Klaus Šibel, direktor kompanije ŠIBEL potvrdio je je zapošljavanje 100 radnika u fabrici u Jagodini. Sa izgradnjom se počinje, kako je rekao, u martu a u isto vreme, naglasio je Klaus, počinje gradnja novog pogona od 1.000 kvadrata u Beču.

Dragana Marković Palma, Beč

Klaus Šibel, direktor kompanije ŠIBEL potvrdio je je zapošljavanje 100 radnika u fabrici u Jagodini - susret u Austriji - Foto: Aleksandar Dobrosavljević

 

- Naša kompanija svojim proizvodima snabdeva rafinerije i nuklerane elektrane u celom svetu. Najviše proizvodimo aktuatore ili pretvornike. Imamo 3 partnera u Evropi i 7 u ostalom delu sveta. U našoj centralnoj kompaniji u Beču radi 120 radnika i kod nas je sve automatizovano. U narednom periodu imamo dve velike investicije, jednu u Jagodini gde počinjemo izgradnju fabrike u martu i u isto vreme ovde u Beču gradimo još jedan nov pogon na 1000 kvadrata. U Jagodini planiramo da zaposlimo ukupno 100 radnika, a na samom početku će ih biti 20. Zahvalni smo gradu Jagodini na podršci - izjavio je direktor kompanije ŠIBEL Klaus Šibel.

Pored Markovića, u delegaciji grada Jagodine, bili su i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i načelnik za prosvetu Pomoravskog okruga Života Starčević.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • DARKO 100%

  24. decembar 2019 | 10:51

  3.000 dinara za Palmu😉

  6
  0

  Podelite komentar

 • Lord

  24. decembar 2019 | 14:25

  Pa da, radice 2 godine, pokupice kajmak, i samo ih jedno jutro nema...

  2
  0

  Podelite komentar

 • W

  24. decembar 2019 | 14:27

  Inače nisam iz Jagodina Pleme al pitam onako jer tamo cvetaju ruže pa se pitam...??

  0
  0

  Podelite komentar