• 0
 ≫ 

Advokati, požurite! Rok za prijavu u APR još samo 6 dana

 ≫ 

Preduzetnici koji su od 1. januara prešli na dvojno knjigovodstvo, imaju obavezu da do kraja godine Agenciji za privredne registre dostave finansijski izveštaj

  • 0
Sudski čekić, osiguranje, advokat

Foto: Shutterstock

Preduzetnici koji su od 1. januara 2019. promenili način vođenja poslovnih knjiga sa prostog na dvojno knjigovodstvo, imaju obavezu da APR-u dostave finansijski izveštaj do kraja ove godine.

Među njima, podseća APR, nalazi se i određeni broj advokata, javnih beležnika i drugih, koji se inače ne registruju u Agenciji, pa je potrebno da se prijave na e-mejl adresu: obveznicifi@apr.gov.rs.

Agencija će ih odmah po izvršenom prijavljivanju obavestiti o primljenim podacima i načinu prikupljanja podataka koji eventualno nedostaju. Podaci se, potom, unose u zapisnik Agencije i na osnovu njih će obveznicima od sredine januara 2020. biti omogućen pristup informacionom sistemu APR-a, odnosno aplikaciji za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja za 2019. godinu.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>